Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Smallebrugge

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, glascorrosie, vies water of droog haar na het douchen? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.30 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Smallebrugge heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten check je bruikbare informatie met betrekking tot waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.30 dH in Smallebrugge.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals water met een vreemde smaak en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, betere smaak van water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €320 per jaar.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid SmallebruggeHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8552
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Smallebrugge

Zit jij in de woning ook met situaties als een droge huid en te veel schoonmaken? Een aanzienlijk aantal Nederlanders installeren een elektrische waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en een lagere energierekening. In de buurt van de gemeente Súdwest-Fryslân opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Smallebrugge hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding waterontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals wasmachines zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Smallebrugge?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Smallebrugge. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Smallebrugge heeft een geschatte waterhardheid van 6.30. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn lager energieverbruik, een zachte huid na bad of douche en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Smallebrugge

De waterhardheid van het drinkwater in Smallebrugge ligt op ong. 6.30 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-smallebrugge-8552

Bekende modellen en merken

 • Hattem B65 MAXI (Elegant B65)
 • North Star 40UD
 • Hydrotense HighFlow EL-18
 • Judo Judomat Kompakt 100 M-KB
 • Erie IQsoft Eco9

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals Autotrol) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Smallebrugge reduceert je de dH waarde van 6.30 naar een gezonde 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik is afhankelijk van grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €940.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1050.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Smallebrugge.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €155 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1450 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van ontharders zijn zo’n €740 (zonder installatiewerk). Een goede installatie heeft een prijskaartje tussen de €1475 en €1975 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Smallebrugge.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en kosteloos monteurs, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €60
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €850
Elektronische waterontharderV.a €920
Reinigingszout€30 per 50 kilo
OnderhoudVanaf €135 op jaarbasis
PlaatsingC.a. €190
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Smallebrugge?
De hardheid van het water in Smallebrugge schatten we op 6.30 dH. De meting in de provincie Friesland is gemiddeld 6.72 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen verminderde eczeem klachten en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. O.a. prettige douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, een glanzende vaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze hars. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door gebruik te maken van de regeneratie functie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schoon apparaat is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Smallebrugge.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie