Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sloten

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, verstopte leidingen of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.20 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Sloten leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier check je uitgebreide informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.20 dH in Sloten.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als slecht werkende huishoudelijke apparaten en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: structureel lagere energiekosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €305 op jaarbasis.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid SlotenHoe gaat het in z’n werk?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8556
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26900 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lager energieverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Sloten

Heb je last van slecht functionerende apparaten of bittere smakende thee? Meer en meer Hollanders en Belgen nemen een professionele waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk uit kraanwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente De Fryske Marren zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Sloten hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Aanbieding waterontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Sloten?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Sloten. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel kalkvrije leidingen en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Sloten heeft een gemeten waterhardheid van 6.20. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan efficiëntere verwarming, minder last van een droge huid en geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Sloten

De waterhardheid van het leidingwater in Sloten bedraagt ongeveer 6.20 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-sloten-8556

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Hydrotense StandAlone 12L
 • Hydrotense Seduction 16
 • Erie Slimline Eco17
 • Euro Combi Simplex 5 liter
 • BWT AQA Perla 5

Zo werkt een waterverzachter

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Durlem) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sloten minimaliseer je de dH waarde van 6.20 naar een Dh onder de 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden twee types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstig tarief, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €950.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1175.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €420,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Sloten.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Dit loopt van €100 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1700 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, 1 of 2 cilinders en het aantal liter. Behalve deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €670 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1175 en €2125 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in Sloten.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan de offerte vergelijker en bekijk actuele prijzen bij regionale installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en kosteloos monteurs, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €145
Mechanische waterontharderRond de €790
Elektrische waterontharderBegint bij €990
Onthardingstabletten€27,50 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €135 per jaar
MontageBegint bij €150
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Sloten?
De waterhardheid in Sloten is plus minus 6.20 dH. Het gemiddelde in de provincie Friesland ligt op 6.72 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen structureel lagere energiekosten en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere een fijne douchebeurt, zacht en fris water, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium elementen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars weer opgeladen a.d.h.v. zouttabletten. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone installatie wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Sloten.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: lager stroom- en gasverbruik, lekker water uit de kraan, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachter wasgoed, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie