Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Indijk

Heb je last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht werkende huishoudelijke apparaten of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.30 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Indijk resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl vind je handige info aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 6.30 dH in Indijk.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals onnodig veel zeepverbruik en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: lagere stookkosten, fris kraanwater en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €250 op jaarbasis.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid IndijkHoe functioneert zo’n installatie?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8553
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Indijk

Wil je definitief afrekenen met huidirritaties of doffe aanslag in keuken en badkamer? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren installeren een betrouwbare waterontharder. Dit systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Súdwest-Fryslân werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Indijk wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke waterontkalker.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals heetwaterkranen worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Indijk?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Indijk. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot een mooie besparing op de energierekening en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Indijk heeft een waterhardheid van 6.30. Samengevat: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld maandelijks lagere energielasten, minder huidproblemen en huidirritaties en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Indijk

De waterhardheid van het drinkwater in Indijk ligt op ong. 6.30 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-indijk-8553

Vaak geplaatste ontharders

 • Hattem BLU B65
 • Watercompany Ultrasoft 14
 • Atlantis Krausen C100-E
 • Mooiwater Medium+
 • Amysoft C-200

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Durlem) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Indijk verlaag je de dH waarde van 6.30 naar een acceptabele 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een laag tarief, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €880.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Indijk.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een waterontharder zijn erg wisselend. Van €150 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1900 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. Behalve deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van dergelijke installaties starten bij €740 (montage niet inbegrepen). Een goede installatie ligt qua kosten tussen €1275 en €1700 incl. installatie. In de tabel hieronder bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Indijk.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Surf verder naar onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Zo kan je zonder problemen snel installatiebedrijven, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €95
Mechanische waterontharderVanaf €720
Elektronische waterontharderC.a. €990
Regeneratiezout€40 per 75 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €90 p/jaar
PlaatsingskostenRond de €260
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Indijk?
De hardheid van het leidingwater in Indijk is gemiddeld 6.30 dH. De waarde in de provincie Friesland is plus minus 6.72 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor verlaging van de maandlasten voor energie en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je met name een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan een minder droge huid, een lekkere watersmaak, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door gebruik te maken van regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde installatie is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Indijk.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: gunstig energieverbruik, smaakvoller water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie