Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Terkaple

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, apparaten die slecht werken of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.20 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Terkaple zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs check je uitgebreide info over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 6.20 dH in Terkaple.
 • Dit kan leiden tot situaties als onnodig veel zeepverbruik en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: structureel lagere energiekosten, zachter wasgoed en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €310 per jaar.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid TerkapleWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8542
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26900 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Irritaties aan de huid.
 • Glascorrosie.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Terkaple

Wil je definitief afrekenen met een te hoge stroomrekening of bittere thee en koffie? Steeds meer mensen nemen een elektrische waterontharder. Een dergelijk product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente De Fryske Marren zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Terkaple heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke waterverzachter.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals vaatwassers vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Terkaple?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Terkaple. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel zacht en smaakvol water en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Terkaple heeft een waterhardheid van 6.20. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • O.a. apparatuur die langer meegaat, heerlijk zachte kleding en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Terkaple

De waterhardheid van het water in Terkaple is om en nabij de 6.20 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-terkaple-8542

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Halutec Domus DPS 600
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25
 • Fegon AquaStar B-1000 ES
 • Erie IQsoft Eco12
 • BWT AQA Perla 20

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Delta) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Terkaple verklein je de dH waarde van 6.20 naar een zachte 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan 2 machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerend tarief, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €800.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €390,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Terkaple.

Jouw hele huis kalkvrij?

Neem contact op met product-specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterontkalker zijn erg wisselend. Van €100 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1650 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van dergelijke installaties beginnen bij €780, exclusief installatiekosten. Een luxe apparaat zit ergens tussen de €1325 en €1975 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Terkaple.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open onze online offerteservice en check de huidige kosten bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig supersnel installatiebedrijven, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €120
Waterontharder (mechanisch)Rond de €850
Elektronische waterontharderVanaf €1010
Tabletten€40 voor 75 kilo
OnderhoudskostenBegint bij €130 per beurt
PlaatsingskostenV.a €250
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Terkaple?
De hardheid van het kraanwater in Terkaple is om en nabij de 6.20 dH. De meting in de provincie Friesland bedraagt 6.72 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan verminderde eczeem klachten, smaakvol water, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het systeem gereinigd via regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Terkaple.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lagere energiekosten, fris kraanwater, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, extra schoon servies, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie