Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Echtenerbrug

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, glascorrosie, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droog haar na het douchen? Dit heeft vaak te maken met hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.20 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Echtenerbrug maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal check je uitgebreide info over diverse types waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.20 dH in Echtenerbrug.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals kalk op de lak van de auto en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor verlaging van de maandlasten voor energie, minder huidproblemen en huidirritaties en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €230 per jaar.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid EchtenerbrugZo werkt een waterontharderGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8539
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26900 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

Pluspunten van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Echtenerbrug

Zit jij in de woning ook met situaties als een erg droge huid of glascorrosie? Steeds meer Nederlanders kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk uit kraanwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, textiel slijt minder snel en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente De Fryske Marren zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Echtenerbrug was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Professionele waterverzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals boilers hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. CV-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Echtenerbrug?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Echtenerbrug. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor een verlaging van de maandlasten voor energie en textiel dat minder snel slijt. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Echtenerbrug kent een waterhardheid van 6.20. Definitie: matig zacht water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere een besparing op de energierekening, kleding die langer mooi blijft en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Belangrijk: water uit deze categorie is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Echtenerbrug

De waterhardheid van het drinkwater in Echtenerbrug bedraagt ongeveer 6.20 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-echtenerbrug-8539

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Halutec Domus DPS 300
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met rond zoutvat
 • Delta Duplex unit
 • Hydrotense StandAlone 12L
 • Boshuis Combilux plus 200

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Tapworks) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Echtenerbrug minimaliseer je de dH waarde van 6.20 naar een Dh van ongeveer 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan 2 machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een concurrerende prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €790.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Echtenerbrug.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €100 voor magnetische ontharders tot ruim €2225 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. Behalve deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €830 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een apparaat met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1650 en €2000 inclusief installatiewerk. In het volgende schema check je de huidige kosten van een waterontharder in Echtenerbrug.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij betrouwbare installateurs. Zo kan je eenvoudig en zonder kosten specialisten, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €55
Mechanische waterontharderCirca €790
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1060
Regeneratiezout€15 per 25 kg
OnderhoudscontractCirca €110 per 12 maanden
PlaatsingVanaf €170
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Echtenerbrug?
De hardheid van het leidingwater in Echtenerbrug ligt rond de 6.20 dH. De referentiewaarde in de provincie Friesland is ongeveer 6.72 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als lager energieverbruik en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, zacht en smaakvol water, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium delen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen via natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde installatie is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Echtenerbrug.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, betere smaak van water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie