Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oosterzee

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of koffie of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.20 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Oosterzee resulteert in kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier lees je bruikbare informatie over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.20 dH in Oosterzee.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld onnodig veel zeepverbruik en een hoge energierekening.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zachter wasgoed en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €250 per jaar.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid OosterzeeFunctioneringKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8536
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26900 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lagere energiekosten.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Oosterzee

Ben jij ook klaar met slecht werkende huishoudelijke apparaten of onnodig veel schoonmaken? Een groeiend aantal huishoudens plaatsen een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en een efficiëntere warmteoverdracht. In de omgeving van de gemeente De Fryske Marren werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Oosterzee hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Professionele verzachter.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals wasmachines zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Oosterzee?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Oosterzee. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot een efficiëntere warmteoverdracht en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Oosterzee kent een waterhardheid van 6.20. Samengevat: matig zacht water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld gunstig energieverbruik, water met een lekkere smaak en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Oosterzee

De waterhardheid van het water in Oosterzee is 6.20 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-oosterzee-8536

Vraag prijzen op in de regio

Veel gekozen merken

 • Grunbeck WINNI-mat VGX9
 • 038waterontharder Compact 14
 • BWT Bestsoft 11
 • Calex Calex 15L
 • Grunbeck WINNI-mat VGX9

Zo werkt een waterverzachter

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals North Star) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oosterzee reduceert je de dH waarde van 6.20 naar een zachte 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden 2 producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een laag tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €825.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1075.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €420,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Oosterzee.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De prijs van een ontharder zijn nogal verschillend. Van €145 voor een magnetische ontharder tot ruim €2225 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van dergelijke installaties lopen op vanaf €700 (zonder installatiewerk). Een goede installatie zit ergens tussen de €1100 en €2125 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Oosterzee.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Open onze vergelijkingstool en achterhaal de kosten bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en direct vakmannen, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €120
Waterontharder (mechanisch)Circa €730
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1150
Onthardingszout€40 per 75 kg
OnderhoudscontractV.a €135 per beurt
PlaatsingskostenVanaf €200
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Oosterzee?
De hardheid van het water in Oosterzee komt uit op ong. 6.20 dH. Het gemiddelde in de provincie Friesland ligt rond de 6.72 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als gunstig energieverbruik en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. O.a. comfortabel douchen, zacht en smaakvol water, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit regelt men doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder wordt de hars weer opgeladen door gebruik te maken van pekelwater. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone machine is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Oosterzee.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: een besparing op de energierekening, lekker water uit de kraan, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een zijdezachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie