Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Akmarijp

Heb je last van kalkaanslag, strepen op de ramen, bittere thee of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.20 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Akmarijp maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten lees je praktische info aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.20 dH in Akmarijp.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als een droge huid en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: apparatuur die langer meegaat, zachter wasgoed en geen strepen meer op glas en lak.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €210 per 12 maanden.

Direct naar: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid AkmarijpHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8541
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26900 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Akmarijp

Heb je last van huidirritaties en/of veel schoonmaakproducten nodig? Een groot deel van de Hollanders en Belgen kiezen voor de installatie van een elektrische waterontharder. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, een glanzende vaat en een verlaging van de energielasten. In en rondom gemeente De Fryske Marren werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Akmarijp hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Aanbieding waterverzachter.

VoordeelUitleg
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Akmarijp?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Akmarijp. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor maandelijks lagere energiekosten en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Akmarijp ontvangt een waterhardheid van 6.20. Dat betekent matig zacht water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • O.a. kalkvrije leidingen, lekkerdere koffie en thee en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Akmarijp

De waterhardheid van het drinkwater in Akmarijp ligt op ong. 6.20 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-akmarijp-8541

Vraag prijzen op in de regio

Populaire merken en modellen

 • Halutec Domus DPS 500
 • North Star Okosoft 35
 • Kinetico Ergo 18
 • Watercompany Ultrasoft 14
 • North Star 40UD

Technische uitleg werking waterverzachter

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Ecowater) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Akmarijp minimaliseer je de dH waarde van 6.20 naar een Dh onder de 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik hangt af van grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een gunstige prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €770.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Akmarijp.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Van €170 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1775 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterontkalkers beginnen bij €850 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe apparaat kost gemiddeld tussen de €1425 en €2075 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Akmarijp.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Ga aan de slag met onze online offerteservice en bekijk actuele tarieven bij erkende installateurs. Zo kan je zonder problemen snel monteurs, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €110
Waterontharder (mechanisch)Circa €660
Elektronische waterontharderRond de €940
Tabletten€45 per 100 kilo
OnderhoudskostenVanaf €100 op jaarbasis
PlaatsingskostenBegint bij €230
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Akmarijp?
De waterhardheid in Akmarijp is ongeveer 6.20 dH. Het gemiddelde in de provincie Friesland ligt rond de 6.72 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen glascorrosie of witte aanslag.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere minder huidirritatie na het douchen, een lekkere watersmaak, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder wordt het hars schoongespoeld door de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone installatie is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Akmarijp.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekker water uit de kraan, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een minder droge huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie