Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sondel

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, aanslag op servies, verstopte leidingen of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.20 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Sondel leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier bekijk je uitgebreide informatie aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 6.20 dH in Sondel.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als strepen op de ramen en hoger gasverbruik.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor apparatuur die langer meegaat, smaakvol water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €330 per 12 maanden.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid SondelHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8565
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26900 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

Het effect van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Sondel

Ben jij ook klaar met een irriterende huid of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Meer en meer Nederlanders nemen een innovatieve waterontharder. Dit product onttrekt kalk uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zachtere was en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de omgeving van de gemeente De Fryske Marren zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Sondel was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Waterontkalker informatie.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals boilers hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Sondel?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Sondel. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot structureel lagere energiekosten en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Sondel heeft een geschatte waterhardheid van 6.20. Definitie: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan apparatuur gaat langer mee, fris kraanwater en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Sondel

De waterhardheid van het leidingwater in Sondel bedraagt circa 6.20 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-sondel-8565

Vind een vakman in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Hydrotense Seduction 22
 • Delta Escalda
 • AEG 18 L
 • Ecowater eVOLUTION 100 compact
 • Waterboss 900

Zo werkt een waterverzachter

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Tapworks) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sondel minimaliseer je de dH waarde van 6.20 naar een gezonde 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €790.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1050.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €375,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van de 2e cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Sondel.

Een woning zonder kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De investering van een waterverzachter variëren nogal. Van €155 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1875 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van dergelijke installaties starten bij €660 (zonder installatiewerk). Een goed apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1300 en €1875 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Sondel.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Probeer dan onze handige offerte-service en check de huidige prijzen bij erkende installateurs. Via die service kan jij makkelijk en vandaag nog monteurs, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €120
Waterontharder (mechanisch)Circa €820
Waterontharder (elektrisch)Circa €1130
Onthardingszout€25 voor 50 kg
OnderhoudstarievenV.a €130 op jaarbasis
InstallatieCirca €210
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Sondel?
De hardheid van het leidingwater in Sondel is ongeveer 6.20 dH. De waarde in de provincie Friesland is om en nabij de 6.72 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals lagere energiekosten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld een minder droge huid, smaakvoller water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld d.m.v. geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Sondel.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zijdezachte kleding, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie