Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Snikzwaag

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, aanslag op servies, koffie of thee dat bitter smaakt of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.20 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Snikzwaag heeft als doel kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal vind je waardevolle info over diverse types waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.20 dH in Snikzwaag.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals water met een vreemde smaak en een hoge energierekening.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €235 per 12 maanden.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid SnikzwaagHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8505
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26900 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zacht en smaakvol water.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Snikzwaag

Heb je last van een te hoge stroomrekening en/of kalkstrepen op glas en lak? Meer en meer woningeigenaren lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Dit product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder poetsen en boenen, lekkerdere koffie en thee en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente De Fryske Marren opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Snikzwaag gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Voordeligste ontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals boilers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Snikzwaag?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Snikzwaag. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor betere smaak van water en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Snikzwaag heeft een gemeten waterhardheid van 6.20. Dat betekent matig zacht water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn structureel lagere energiekosten, een zachte huid na bad of douche en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Snikzwaag

De waterhardheid van het drinkwater in Snikzwaag is om en nabij de 6.20 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-snikzwaag-8505

Vergelijk prijzen in de regio

Populaire merken en modellen

 • Euro Twin 20
 • North Star 25ED
 • Watertotaal Euro Combi Compact 20
 • Watts OneFlow
 • BWT Bestsoft 11

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Pentair Fleck) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Snikzwaag verlaag je de dH waarde van 6.20 naar een acceptabele 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden 2 machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €775.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1025.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €380,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Snikzwaag.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €85 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1950 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de capaciteit van het systeem. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van waterontkalkers starten bij €690 (zonder installatiewerk). Een slimme installatie kost gemiddeld tussen de €1550 en €1725 incl. installatie. In de onderstaande tabel vind je de actuele kosten van een waterontharder in Snikzwaag.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Surf verder naar onze online offerteservice en check de huidige prijzen bij erkende installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en gratis merken, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €115
Waterontharder (mechanisch)Circa €660
Elektrische waterontharderRond de €1060
Regeneratiezout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenRond de €85 op jaarbasis
InstallatiekostenC.a. €225
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Snikzwaag?
De hardheid in Snikzwaag komt uit op ong. 6.20 dH. Dit cijfer in de provincie Friesland is grofweg 6.72 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Bijv. verminderde eczeem klachten, meer smaak aan koffie en thee, een glanzende vaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd d.m.v. zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Snikzwaag.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, meer smaak aan koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie