Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Joure

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, glascorrosie, verstopte leidingen of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.20 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Joure resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op deze website check je nuttige info info alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.20 dH in Joure.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld bittere thee en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in lager stroom- en gasverbruik, water met een lekkere smaak en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €335 per 12 maanden.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid JoureHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8501
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26900 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Huidirritaties.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Joure

Ben jij ook klaar met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of minder lekker water uit de kraan? Een groeiend aantal huizenbezitters kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder poetsen en boenen, kleding en ander textiel gaat langer mee en een efficiëntere verwarming. In de buurt van de gemeente De Fryske Marren kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Joure wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Goede ontharder.

PositiefBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals Quookers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Joure?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Joure. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel zacht en fris water en zijdezachte kleding. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Joure heeft een gemeten waterhardheid van 6.20. Samengevat: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijv. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, fris kraanwater en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Joure

De waterhardheid van het drinkwater in Joure bedraagt ongeveer 6.20 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-joure-8501

Bekijk installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Euro Twin 14
 • MultiAqua WaterMaster EC-10
 • Waterluxe Combi 25
 • BWT Aquadial softlife bio 20
 • BWT AQA Perla 10

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aquacell) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Joure verklein je de dH waarde van 6.20 naar een zachte 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €775.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Nadelen: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1025.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Joure.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan product-experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De prijs van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €80 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1450 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de capaciteit van het systeem. Naast deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €650, zonder installeren. Een goed systeem varieert tussen ongeveer €1525 en €1800 inclusief installatiewerk. In het volgende schema check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Joure.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en check de huidige kosten bij betrouwbare installateurs. Zo kan men gemakkelijk en kosteloos installateurs, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €60
Waterontharder (mechanisch)C.a. €680
Elektrische waterontharderC.a. €940
Reinigingszout€40 per 75 kilo
OnderhoudC.a. €155 per 12 maanden
MontageVanaf €260
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Joure?
De waterhardheid in Joure is ongeveer 6.20 dH. Dit cijfer in de provincie Friesland komt uit op ongeveer 6.72 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Bijv. een zachte huid, zacht en smaakvol water, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Joure.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, betere smaak van water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zachter wasgoed, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie