Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Woudsend

Heb je in huis last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.30 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Woudsend maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal bekijk je praktische informatie over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.30 dH in Woudsend.
 • Hierdoor ontstaan problemen als droge haren na een douchebeurt en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in lager energieverbruik, smaakvol water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €260 op jaarbasis.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid WoudsendHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8551
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een droge huid.
 • Aanslag op servies.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Woudsend

Zit jij thuis ook met een droge huid of kalkstrepen op glas en lak? Een groeiend aantal huizenbezitters kiezen een innovatieve waterontharder. Dit systeem filtert kalk uit kraanwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid na bad of douche en een beter presterende CV-ketel. In de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Woudsend heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Professionele waterontkalker.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals strijkijzers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Woudsend?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Woudsend. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Woudsend zit met een waterhardheid van 6.30. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn een beter presterende CV-ketel, fris kraanwater en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Belangrijk: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Woudsend

De waterhardheid van het drinkwater in Woudsend is 6.30 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-woudsend-8551

Vind een vakman in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Halutec SensorSoft
 • AEG 18 L
 • Judo Judomat Kompakt 30 M-KB
 • North Star 40ED
 • Watergenius Blue Line Advance

Zo werkt een waterverzachter

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterontharders (van bijv. GE) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Woudsend minimaliseer je de dH waarde van 6.30 naar een fijne 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden twee producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een voordelige prijs, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €975.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €410,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Woudsend.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een ontharder lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €100 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2150 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, het type ontharder en het aantal liter. In aanvulling op deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van ontkalkers zijn zo’n €650 (zonder installatiewerk). Een slimme installatie heeft een prijskaartje tussen de €1175 en €1775 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Woudsend.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de prijzen bij regionale installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en vandaag nog merken, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €145
Mechanische waterontharderRond de €740
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1000
Onthardingstabletten€15 per 25 kg
OnderhoudskostenV.a €125 per beurt
PlaatsingC.a. €230
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Woudsend?
De hardheid van het leidingwater in Woudsend ligt op 6.30 dH. Dit cijfer in de provincie Friesland is grofweg 6.72 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en minder poetsen en boenen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen d.m.v. het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Woudsend.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, meer smaak aan koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, een glanzende vaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie