Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sint Nicolaasga

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, glascorrosie, verstopte leidingen of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.20 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Sint Nicolaasga resulteert in kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je belangrijke info alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 6.20 dH in Sint Nicolaasga.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld droog haar na het douchen en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €275 per 12 maanden.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid Sint NicolaasgaHoe werkt het?Wat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8521
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26900 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

Het effect van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Lagere energierekening.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Glascorrosie.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Sint Nicolaasga

Zit jij in de woning ook met situaties als droge haren na een douchebeurt of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een groeiend aantal Hollanders en Belgen kiezen een professionele waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en een verlaging van de energielasten. In de gemeente De Fryske Marren werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Sint Nicolaasga was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Goede waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals boilers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Sint Nicolaasga?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Sint Nicolaasga. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor een lagere energierekening en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Sint Nicolaasga heeft een waterhardheid van 6.20. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn lagere stookkosten, minder last van een droge huid en geen strepen meer op glas en lak.
 • Opmerking: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Sint Nicolaasga

De waterhardheid van het drinkwater in Sint Nicolaasga is om en nabij de 6.20 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-sint-nicolaasga-8521

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • General electric GE-18C
 • Judo Judomat Kompakt 45 M-KB
 • North Star 22UD
 • Apic Melite
 • Delta Onega

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterontharders (van bijv. Tubilite) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Sint Nicolaasga reduceert je de dH waarde van 6.20 naar een Dh van ongeveer 2. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan twee producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerend tarief, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €800.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Sint Nicolaasga.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met product-specialisten voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De prijs van een ontharder zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €170 voor magnetische ontharders tot ruim €1775 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. Buiten deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van waterverzachters zijn zo’n €840, zonder installeren. Een slim systeem heeft een prijskaartje tussen de €1425 en €1725 inclusief plaatsing. In onderstaande schema vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Sint Nicolaasga.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Zo kan je gemakkelijk en kosteloos installateurs, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €95
Mechanische waterontharderRond de €800
Waterontharder (elektrisch)Circa €1100
Reinigingszout€40 voor 75 kilo
OnderhoudBegint bij €105 (jaarbasis)
MontageV.a €260
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Sint Nicolaasga?
De hardheid in Sint Nicolaasga ligt rond de 6.20 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland schatten we op 6.72 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals heerlijk zachte kleding en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Zoals comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze korrels. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongespoeld via zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de machine is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Sint Nicolaasga.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: lagere energiekosten, zacht en smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, een super zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie