Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ouwster-Nijega

Wil jij ook af van kalkaanslag, glascorrosie, bittere thee of koffie of huidirritaties? De reden daarvan is vaak hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.20 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Ouwster-Nijega resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website tref je belangrijke informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 6.20 dH in Ouwster-Nijega.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals eczeem klachten en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten, kleding die langer mooi blijft en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €290 op jaarbasis.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Ouwster-NijegaFunctioneringGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8514
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26900 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

De voordelen van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Lager energieverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Ouwster-Nijega

Heb je in huis last van geïrriteerde huid en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Flink wat woningeigenaren installeren een professionele waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder poetsen en boenen, kleding en ander textiel gaat langer mee en lagere stookkosten. In en rondom gemeente De Fryske Marren zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Ouwster-Nijega hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Duurzame verzachter.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals koffiezetapparaten werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ouwster-Nijega?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Ouwster-Nijega. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt smaakvoller water en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Ouwster-Nijega kent een waterhardheid van 6.20. Samengevat: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, smaakvol water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Niet vergeten: deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Ouwster-Nijega

De waterhardheid van het drinkwater in Ouwster-Nijega bedraagt ongeveer 6.20 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-ouwster-nijega-8514

Vergelijk prijzen in de regio

Veel gekozen merken

 • Fegon AquaStar 1400 SHE
 • Judo Quicksoft Duo
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met klein zoutvat
 • Puricom Stratos HE15
 • Watercompany Ultrasoft 24

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Clean) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ouwster-Nijega voer je de dH waarde terug van 6.20 naar een Dh onder de 2. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen 2 producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een laag tarief, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €880.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1075.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €430,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Ouwster-Nijega.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een waterontharder lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €100 voor magnetische ontharders tot een slordige €1950 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van waterontkalkers beginnen bij €670 (montage niet inbegrepen). Een slim systeem kost gemiddeld tussen de €1200 en €1825 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Ouwster-Nijega.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en snel modellen, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €80
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €830
Waterontharder (elektronisch)V.a €1020
Reinigingszout€15 per 25 kilo
OnderhoudV.a €120 per 12 maanden
PlaatsingskostenCirca €225
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Ouwster-Nijega?
De hardheid in Ouwster-Nijega ligt rond de 6.20 dH. De referentiewaarde in de provincie Friesland ligt rond de 6.72 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor kleding die langer mooi blijft en het textiel gaat langer mee.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. een zachte huid, zacht en smaakvol water, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ouwster-Nijega.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: verlaging van de maandlasten voor energie, een betere smaak van het water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag op bestek en servies, zachter wasgoed, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie