Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Rotstergaast

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op je ruiten, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.20 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Rotstergaast heeft als effect kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs verzamel je praktische info aangaande waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 6.20 dH in Rotstergaast.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals minder lekker water en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in structureel lagere energiekosten, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €350 per 12 maanden.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid RotstergaastHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8462
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26900 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Bittere smakende thee.

Gratis offertes voor een waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Rotstergaast

Zit jij thuis ook met verstopte leidingen en te veel schoonmaken? Meer en meer Nederlanders kiezen een elektrische waterontharder. Een dergelijk product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, Geen glascorrosie of witte aanslag, water met een lekkere smaak en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente De Fryske Marren werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Rotstergaast wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Aanbieding waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals HR-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Rotstergaast?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Rotstergaast. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel ren glanzende vaat en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Rotstergaast ontvangt een waterhardheid van 6.20. Dit staat voor matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan kalkvrije leidingen, minder huidproblemen en huidirritaties en textiel slijt minder snel.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Rotstergaast

De waterhardheid van het leidingwater in Rotstergaast is 6.20 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-rotstergaast-8462

Vraag prijzen op in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Erie Slimline Eco24
 • Hattem BLU B65
 • Aquatechnic Ultrasoft 20
 • Fegon AquaStar 2000 SHE
 • Euro Combi 20 Fleck

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Tapworks) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Rotstergaast reduceer je de dH waarde van 6.20 naar een Dh van ongeveer 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan 2 machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstig tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €820.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1150.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €360,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van twee cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Rotstergaast.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €110 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2075 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het model, het type ontharder en de inhoud van het systeem. Behalve deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van deze systemen zijn zo’n €780, excl. installatie. Een luxe systeem kost gemiddeld tussen de €1475 en €2125 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Rotstergaast.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Probeer dan onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij professionele installateurs. Via die service kan jij zonder problemen supersnel vakmannen, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €140
Waterontharder (mechanisch)Circa €890
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1020
Zouttabletten€50 voor 100 kilo
OnderhoudskostenC.a. €120 (jaarbasis)
PlaatsingskostenRond de €150
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Rotstergaast?
De waterhardheid in Rotstergaast is om en nabij de 6.20 dH. De referentiewaarde in de provincie Friesland bedraagt 6.72 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en het textiel gaat langer mee.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Zoals een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld via regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Rotstergaast.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lager stroom- en gasverbruik, een lekkere watersmaak, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, altijd een schone en zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie