Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Rohel

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op de ramen, vies water of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.20 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Rohel zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier tref je belangrijke info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 6.20 dH in Rohel.
 • Dit is de oorsprong van situaties als kalkstrepen op glas en lak en verstopte leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere stookkosten, een glanzende vaat en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €320 per jaar.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid RohelWerking eenvoudig uitgelegdInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8507
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26900 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een erg droge huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Rohel

Heb je in huis last van apparaten die slecht werken en onnodig veel schoonmaken? Een toenemende groep woningeigenaren installeren een goede waterontharder. Een dergelijk product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, je hebt minder wasmiddelen nodig, fris kraanwater en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de gemeente De Fryske Marren kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Rohel was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede ontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Rohel?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Rohel. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel een efficiëntere warmteoverdracht en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Rohel zit met een waterhardheid van 6.20. Concreet: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan lagere energiekosten, zachter wasgoed en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Rohel

De waterhardheid van het drinkwater in Rohel is om en nabij de 6.20 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-rohel-8507

Bekende modellen en merken

 • Euro Combi Simplex 5 liter
 • Delta Garona
 • Fegon AquaStar Pro S-500
 • Boshuis iQualQ Combi 200
 • Amysoft E-200

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Durlem) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Rohel reduceert je de dH waarde van 6.20 naar een zachte 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een voordelige prijs, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €830.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de duurdere prijzen, het kost stroom en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1200.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Rohel.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €120 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1600 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van deze systemen starten bij €790 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1325 en €1775 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Rohel.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Probeer dan onze vergelijker en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij makkelijk snel vakmannen, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €120
Waterontharder (mechanisch)Circa €760
Elektronische waterontharderV.a €1000
Reinigingszout€40 per 75 kg
OnderhoudscontractBegint bij €140 per jaar
MontageBegint bij €210
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Rohel?
De hardheid van het water in Rohel is doorgaans 6.20 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland is gemiddeld 6.72 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. O.a. een fijne douchebeurt, betere smaak van water, zachter wasgoed en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het filter schoongespoeld door een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone installatie is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Rohel.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: lagere stookkosten, zacht en fris water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zachter wasgoed, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie