Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Haskerhorne

Heb je in huis last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, apparaten die slecht werken of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.20 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Haskerhorne heeft als doel kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl tref je uitgebreide informatie alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.20 dH in Haskerhorne.
 • Dit kan leiden tot issues zoals droog haar na het douchen en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een zachte huid na bad of douche en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €235 per jaar.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid HaskerhorneTechnische detailsInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8506
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26900 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

Het effect van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Haskerhorne

Zit jij thuis ook met rendementsverlies van verwarming en/of wit uitslaande wanden en tegels? Veel huishoudens nemen een slimme waterontharder. Zo’n systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, besparen op schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente De Fryske Marren opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Haskerhorne was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Duurzame ontharder.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals HR-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Haskerhorne?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Haskerhorne. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot verminderde eczeem klachten en heerlijk zachte kleding. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Haskerhorne kent een waterhardheid van 6.20. Samengevat: matig zacht water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan gunstig energieverbruik, water met een lekkere smaak en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Opmerking: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Haskerhorne

De waterhardheid van het drinkwater in Haskerhorne is ongeveer 6.20 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-haskerhorne-8506

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Euro Twin 25
 • BWT AQA smart C
 • Erie Slimline Eco17
 • BWT AQA Perla 20
 • Halutec Domus DPS 600

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Autotrol) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Haskerhorne verlaag je de dH waarde van 6.20 naar een acceptabele 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige prijs, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €890.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1125.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Haskerhorne.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Ontvang contactgegevens van experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Dit loopt van €60 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1400 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de inhoud van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in deze systemen beginnen bij €800, exclusief installatiekosten. Een geavanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1100 en €1850 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel tref je de actuele kosten van een waterontharder in Haskerhorne.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Open onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Zo kan je zonder problemen en snel monteurs, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €110
Mechanische waterontharderV.a €740
Waterontharder (elektrisch)Circa €980
Zouttabletten€25 per 50 kilo
OnderhoudRond de €95 (jaarbasis)
InstallatiekostenVanaf €240
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Haskerhorne?
De hardheid van het leidingwater in Haskerhorne is om en nabij de 6.20 dH. De waarde in de provincie Friesland is doorgaans 6.72 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals verminderde eczeem klachten en geen kalkaanslag in de badkamer.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan een zachte huid, zacht en fris water, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit regelt men doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door gebruik te maken van de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Haskerhorne.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, zacht en fris water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachter wasgoed, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie