Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Delfstrahuizen

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, dichtslibbende waterleidingen of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.20 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Delfstrahuizen heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten tref je belangrijke informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.20 dH in Delfstrahuizen.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als huidirritaties en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en fris water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €340 op jaarbasis.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid DelfstrahuizenWerkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8508
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26900 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

De voordelen van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Delfstrahuizen

Wil je definitief afrekenen met irritaties aan de huid en witte aanslag op het glaswerk? Veel huizenbezitters kiezen een goede waterontharder. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, heerlijk zachte kleding en maandelijks besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente De Fryske Marren zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Delfstrahuizen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste ontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals Quookers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Delfstrahuizen?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Delfstrahuizen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Delfstrahuizen heeft een waterhardheid van 6.20. Concreet: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld gunstig energieverbruik, zachter wasgoed en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Delfstrahuizen

De waterhardheid van het leidingwater in Delfstrahuizen is ongeveer 6.20 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-delfstrahuizen-8508

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Fegon AquaStar Pro S-500
 • Culligan Global Cabinet
 • BWT Aquadial softlife bio 20
 • Lubron Easysoft 750 SXT2
 • Kinetico Premier Maxi

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Pallas) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Delfstrahuizen verklein je de dH waarde van 6.20 naar een acceptabele 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een interessant tarief, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €970.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1275.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Delfstrahuizen.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met product-specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €100 voor magnetische ontharders tot zo’n €1500 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. Behalve deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van waterverzachters lopen op vanaf €760, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1300 en €2075 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder tref je de geraamde kosten van een waterontharder in Delfstrahuizen.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Kies dan nu voor onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Zo kan men gemakkelijk en direct merken, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €60
Waterontharder (mechanisch)Circa €750
Elektrische waterontharderRond de €1110
Reinigingszout€30 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €85 p/jaar
MontageVanaf €150
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Delfstrahuizen?
De waterhardheid in Delfstrahuizen komt uit op ong. 6.20 dH. Dit cijfer in de provincie Friesland bedraagt 6.72 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals apparatuur die langer meegaat en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan een zachte huid, smaakvoller water, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt via de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Een goede reiniging is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Delfstrahuizen.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, betere smaak van water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, blinkende glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie