Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Broek

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, water met een vreemde smaak of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.20 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Broek resulteert in kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal check je bruikbare info alle mogelijke waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.20 dH in Broek.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld eczeem klachten en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: structureel lagere energiekosten, fris kraanwater en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €210 per jaar.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid BroekZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8512
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26900 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

Pluspunten van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Broek

Ben jij ook klaar met droog haar na het douchen of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Veel Nederlanders bestellen een slimme waterontharder. Dit product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer, je hebt minder wasmiddelen nodig, het textiel gaat langer mee en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente De Fryske Marren werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Broek was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Goede verzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals heetwaterkranen zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Broek?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Broek. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot een meer gunstig energieverbruik en textiel dat langer mee gaat. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Broek zit met een waterhardheid van 6.20. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. structureel lagere energiekosten, smaakvol water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: water uit deze categorie kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Broek

De waterhardheid van het drinkwater in Broek is ongeveer 6.20 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-broek-8512

Vaak gekozen modellen

 • Fegon AquaStar B-1000 ES
 • Watercompany Ultrasoft 17
 • Hattem B65 MAXI (Elegant B65)
 • AquaCombi AquaCell
 • Boshuis Duolux plus 400

Hoe werkt de waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterontharders (van bijv. Tapworks) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op die manier ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Broek verklein je de dH waarde van 6.20 naar een Dh van ongeveer 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een voordelige prijs, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €975.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: een hogere prijs, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1250.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Broek.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met professionals voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter variëren nogal. Van €70 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €2150 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het vermogen. In aanvulling op deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €830 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1500 en €1850 inclusief installatiewerk. In het volgende schema check je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Broek.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze vergelijker en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe supersnel experts, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €135
Mechanische waterontharderBegint bij €660
Elektrische waterontharderC.a. €1100
Onthardingstabletten€17,50 voor 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €155 per beurt
InstallatieRond de €260
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Broek?
De hardheid in Broek is gemiddeld 6.20 dH. De meting in de provincie Friesland is grofweg 6.72 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie en het textiel gaat langer mee.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium bestanddelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongemaakt via geplande regeneratie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Broek.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie