Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Goingarijp

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, smerig water of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.20 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Goingarijp heeft als doel kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs check je waardevolle info met betrekking tot waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 6.20 dH in Goingarijp.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals slecht functionerende apparaten en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, fris kraanwater en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €215 per 12 maanden.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid GoingarijpHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8511
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26900 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Water met een vreemde smaak.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Goingarijp

Wil je definitief afrekenen met een droge huid of minder lekker water uit de kraan? Een groeiend aantal huizenbezitters bestellen een professionele waterontharder. Dit product onttrekt kalk uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, een zachte huid en een lager stroom- en gasverbruik. In de gemeente De Fryske Marren werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Goingarijp hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Duurzame ontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals vaatwassers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Goingarijp?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Goingarijp. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor een beter presterende CV-ketel en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Goingarijp heeft een geschatte waterhardheid van 6.20. Dat betekent matig zacht water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. een besparing op de energierekening, minder huidproblemen en huidirritaties en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Goingarijp

De waterhardheid van het leidingwater in Goingarijp is ongeveer 6.20 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-goingarijp-8511

Vraag prijzen op in de regio

Bekende modellen en merken

 • Fegon AquaStar 800 SHE
 • Ecowater eVOLUTION 300 Boost
 • Watergenius HWS 2500
 • BWT Rondomat 25M
 • Watertotaal Euro Twin 25

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als GE) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Middels deze handeling wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Goingarijp voer je de dH waarde terug van 6.20 naar een zachte 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een voordelige prijs, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €870.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. Nadelen: een hogere prijs, het kost stroom en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €430,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Goingarijp.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met professionals voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €105 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2325 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. Naast deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van ontharders starten bij €650 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1375 en €2050 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in Goingarijp.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Zo kan je moeiteloos en snel vakmannen, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €160
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €710
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €920
Zouttabletten€15 per 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €120 p/jaar
InstallatiekostenBegint bij €240
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Goingarijp?
De hardheid in Goingarijp is grofweg 6.20 dH. De referentiewaarde in de provincie Friesland is doorgaans 6.72 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: lagere energiekosten en het textiel gaat langer mee.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Bijv. een zachte huid en droog haar, zacht en smaakvol water, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt aan de hand van de regeneratie functie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde machine is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Goingarijp.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lagere energierekening, smaakvoller water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachter wasgoed, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie