Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oudemirdum

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op je ruiten, bittere thee of koffie of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.20 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Oudemirdum heeft als doel water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website tref je waardevolle informatie alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.20 dH in Oudemirdum.
 • Dit kan leiden tot onder andere een witte aanslag op het glaswerk en matig presterende cv installaties.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en het textiel gaat langer mee.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €265 per 12 maanden.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid OudemirdumHoe werkt zo’n systeem?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8576
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26900 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

Het effect van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Bittere smakende thee.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Oudemirdum

Heb je in huis last van geïrriteerde huid en water met een vreemde smaak? Steeds meer mensen bestellen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk en magnesium uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en kalkvrije leidingen. In de omgeving van de gemeente De Fryske Marren zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Oudemirdum was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Beste ontkalker.

VoordeelUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals strijkijzers vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Oudemirdum?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Oudemirdum. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor kalkvrije leidingen en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Oudemirdum heeft een waterhardheid van 6.20. Dit staat voor matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan apparatuur die langer meegaat, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Belangrijk: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Oudemirdum

De waterhardheid van het drinkwater in Oudemirdum ligt op ong. 6.20 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-oudemirdum-8576

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Judo Judomat Kompakt 30 M-KB
 • Judo Biosoft-C
 • Waterluxe Combi 25
 • BWT AQA Perla 20
 • Delta Garona

Hoe werkt de waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterontharders (van merken zoals GE) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Oudemirdum voer je de dH waarde terug van 6.20 naar een zachte 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan twee installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een concurrerend tarief, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €850.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €360,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Oudemirdum.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Neem contact op met specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een waterverzachter variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €115 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1925 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in dergelijke installaties starten vanaf €720, zonder installeren. Een luxe apparaat varieert tussen ongeveer €1625 en €1800 incl. installatie. In de bijgaande tabel bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Oudemirdum.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en achterhaal de tarieven bij erkende installateurs. Zo kan je makkelijk en gratis specialisten, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €60
Mechanische waterontharderRond de €800
Elektronische waterontharderVanaf €1050
Reinigingszout€25 voor 50 kg
OnderhoudBegint bij €90 per jaar
InstallatieC.a. €230
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Oudemirdum?
De hardheid in Oudemirdum bedraagt 6.20 dH. De waarde in de provincie Friesland is gemiddeld 6.72 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en minder poetsen en boenen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvoller water, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit regelt men doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het hars schoongespoeld door middel van zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone machine wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Oudemirdum.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, fris kraanwater, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag in de badkamer, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie