Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bakhuizen

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, smerig water of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.20 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in Bakhuizen zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina check je belangrijke info alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.20 dH in Bakhuizen.
 • Dit kan zorgen voor onder andere strepen op je ruiten en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in apparatuur die langer meegaat, zijdezachte kleding en huid en het textiel gaat langer mee.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €280 op jaarbasis.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid BakhuizenTechnische detailsInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8574
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26900 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Huidirritaties.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Bakhuizen

Zit jij thuis ook met een te hoge stroomrekening of aanslag op servies? Flink wat huizenbezitters kiezen een slimme waterontharder. Zo’n systeem onttrekt kalk uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, water met een lekkere smaak en lagere stookkosten. In de gemeente De Fryske Marren werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Bakhuizen wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Zuinigste ontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of een glaasje water smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Bakhuizen?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Bakhuizen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel betere smaak van water en heerlijk zachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Bakhuizen heeft een waterhardheid van 6.20. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere lagere energiekosten, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Uit de test: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Bakhuizen

De waterhardheid van het leidingwater in Bakhuizen is om en nabij de 6.20 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-bakhuizen-8574

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • Judo Quicksoft-C
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 14
 • Ecowater ESM15 CE+
 • Ecowater ESM 11
 • Grunbeck softliQ:MC32

Hoe werkt de waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Siata) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Bakhuizen verlaag je de dH waarde van 6.20 naar een zachte 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout hangt af van aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een lage prijs, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €820.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1000.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €380,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Bakhuizen.

Ook klaar met kalkaanslag?

Neem contact op met specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een ontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €50 voor een magnetische ontharder tot wel €2325 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, het aantal cilinders en het vermogen. In aanvulling op deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van waterontkalkers zijn zo’n €750 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim systeem zit ergens tussen de €1125 en €1850 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de geschatte kosten van een waterontharder in Bakhuizen.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en bekijk actuele prijzen bij professionele installateurs. Zo kan je makkelijk supersnel monteurs, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €130
Waterontharder (mechanisch)Circa €880
Waterontharder (elektronisch)V.a €960
Tabletten€40 voor 75 kilo
OnderhoudscontractC.a. €145 per jaar
InstallatiekostenC.a. €180
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Bakhuizen?
De hardheid van het leidingwater in Bakhuizen komt uit op ong. 6.20 dH. De referentiewaarde in de provincie Friesland schatten we op 6.72 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht en geen glascorrosie of witte aanslag.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder wordt het hars schoongespoeld a.d.h.v. een natriumoplossing. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een goede reiniging wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Bakhuizen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. gunstig energieverbruik, zacht en smaakvol water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, niet langer last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie