Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nijemirdum

Wil jij ook af van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, slecht functionerende apparaten of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.20 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Nijemirdum resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs tref je nuttige informatie aangaande waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 6.20 dH in Nijemirdum.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld kalk op de lak van de auto en een hoge energierekening.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: structureel lagere energiekosten, zacht en fris water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €305 per 12 maanden.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid NijemirdumWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8566
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26900 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zacht en smaakvol water.
 • Lagere stookkosten.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Nijemirdum

Heb je in huis last van droog haar na het douchen en/of koffie of thee dat bitter smaakt? Meer en meer huishoudens kiezen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, je hebt minder wasmiddelen nodig, een zachte huid en apparatuur die langer meegaat. In de omgeving van de gemeente De Fryske Marren opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Nijemirdum hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Ontharder informatie.

VoordeelUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals vaatwassers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Nijemirdum?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Nijemirdum. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor maandelijks lagere energiekosten en textiel dat langer mee gaat. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Nijemirdum kent een waterhardheid van 6.20. Definitie: matig zacht water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld een beter presterende CV-ketel, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Nijemirdum

De waterhardheid van het drinkwater in Nijemirdum bedraagt circa 6.20 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-nijemirdum-8566

Installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Hydrotense HighFlow EL-18
 • Lubron Easysoft 1700 SXT2
 • Delta Domela
 • Euro Combi compact 30
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterontharders (van merken zoals Durlem) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nijemirdum minimaliseer je de dH waarde van 6.20 naar een gezonde 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte hangt af van het waterverbruik, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden twee producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstige prijs, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €930.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1225.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Nijemirdum.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met vakmannen voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €150 voor magnetische ontharders tot ruim €2175 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterontkalkers starten vanaf €800 (montage niet inbegrepen). Een apparaat met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1575 en €2050 incl. installatie. In het volgende schema achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Nijemirdum.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de prijzen bij erkende installateurs. Zo kan men makkelijk en zonder kosten vakmannen, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €145
Waterontharder (mechanisch)V.a €720
Waterontharder (elektronisch)V.a €1100
Regeneratiezout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudscontractBegint bij €125 per beurt
MontageRond de €260
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Nijemirdum?
De waterhardheid in Nijemirdum is om en nabij de 6.20 dH. Het gemiddelde in de provincie Friesland is ongeveer 6.72 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, zacht en fris water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongemaakt via een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde installatie is essentieel voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Nijemirdum.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en smaakvol water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, stukken minder last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie