Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Mirns

Wil jij ook af van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, verstopte leidingen of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.20 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in Mirns zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op deze website verzamel je waardevolle informatie aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 6.20 dH in Mirns.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals kalkaanslag en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €230 per jaar.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid MirnsHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8573
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26900 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Fris kraanwater.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Mirns

Wil je definitief afrekenen met een onnodig hoge energierekening of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Een groot deel van de mensen nemen een innovatieve waterontharder. Dit product haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zacht en fris water en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de omgeving van de gemeente De Fryske Marren opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Mirns was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Goedkoopste ontharder.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenApparatuur zoals CV-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Mirns?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Mirns. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor kalkvrije leidingen en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Mirns zit met een waterhardheid van 6.20. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld efficiëntere warmteoverdracht, zacht en fris water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed om te weten: deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Mirns

De waterhardheid van het leidingwater in Mirns is 6.20 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-mirns-8573

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Judo Quicksoft Uno
 • Kinetico Sumo 1
 • Waterluxe Duo 12
 • Atlantis Krausen C100-E
 • General electric GE-45HF

Zo werkt een waterverzachter

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Delta) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Mirns reduceer je de dH waarde van 6.20 naar een zachte 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een periode raakt de hars verzadigd. Elke week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is hangt af van het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een schappelijke prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €925.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1125.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €350,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Mirns.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €160 voor magnetische ontharders tot een slordige €1725 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. Buiten deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in waterontkalkers starten vanaf €840, zonder installeren. Een uitgebalanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1350 en €2125 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Mirns.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Surf verder naar de offerte vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en kosteloos experts, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €100
Mechanische waterontharderRond de €770
Elektronische waterontharderBegint bij €1170
Zout€40 voor 75 kilo
OnderhoudCirca €80 op jaarbasis
PlaatsingV.a €200
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Mirns?
De hardheid in Mirns ligt op 6.20 dH. De waarde in de provincie Friesland ligt rond de 6.72 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere lager energieverbruik en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan prettige douchebeurt, smaakvol water, kleding dat langer meegaat en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium elementen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongespoeld d.m.v. natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Mirns.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding blijft langer mooi, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie