Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Harich

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op de ramen, smerig water of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.20 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Harich heeft als doel kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal verzamel je nuttige info info alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.20 dH in Harich.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld veel schoonmaakwerk en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: lagere energiekosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en textiel slijt minder snel.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €210 per 12 maanden.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid HarichHoe werkt het?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8571
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26900 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Harich

Heb je in huis last van slecht functionerende apparaten en aanslag op servies? Een aanzienlijk aantal Nederlanders plaatsen een professionele waterontharder. Een dergelijke installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zachter wasgoed en een lagere energierekening. In de omgeving van de gemeente De Fryske Marren zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Harich hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Ontkalker informatie.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals wasmachines zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Harich?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Harich. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt fris kraanwater en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Harich heeft een geschatte waterhardheid van 6.20. Samengevat: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, verminderde eczeem klachtenen minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Harich

De waterhardheid van het drinkwater in Harich is ongeveer 6.20 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-harich-8571

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Judo Biosoft-C
 • Atlantis AT210
 • Puricom Stratos UFW25
 • Remon Waterontharders Angara
 • Waterluxe Duo 12

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterontharders (van bijv. Pentair Fleck) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Harich reduceert je de dH waarde van 6.20 naar een Dh van ongeveer 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen twee producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €920.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1150.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €400,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Harich.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met professionals voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Van €160 voor magnetische ontharders tot ruim €2075 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in ontharders starten vanaf €760 (zonder installatiewerk). Een slim apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1375 en €2150 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema tref je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Harich.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de kosten bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en vandaag nog merken, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €130
Mechanische waterontharderC.a. €890
Elektronische waterontharderBegint bij €1120
Zouttabletten€50 voor 100 kilo
OnderhoudskostenC.a. €155 (jaarbasis)
InstallatiekostenCirca €275
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Harich?
De waterhardheid in Harich is grofweg 6.20 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland komt uit op ongeveer 6.72 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen kleding en ander textiel gaat langer mee en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan een minder droge huid, een lekkere watersmaak, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het hars schoongespoeld door een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Harich.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: lager energieverbruik, een betere smaak van het water, minder zeep en wasmiddel nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding dat langer meegaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie