Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kolderwolde

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.20 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Kolderwolde resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je belangrijke info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 6.20 dH in Kolderwolde.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als strepen op de ramen en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, water met een lekkere smaak en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €335 per jaar.

Snel naar: Waterontharder kooptipsVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid KolderwoldeZo werkt een waterontharderGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8583
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26900 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge huid.
 • Glascorrosie.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Kolderwolde

Heb jij genoeg van verstopte leidingen en/of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Steeds meer woningeigenaren lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op bestek en servies, geen strepen meer op glas en lak, het textiel gaat langer mee en een lager energieverbruik. In de gemeente De Fryske Marren zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Kolderwolde hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Beste verzachter.

VoordeelUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals boilers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Kolderwolde?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Kolderwolde. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor een gunstigere energierekening en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Kolderwolde heeft een gemeten waterhardheid van 6.20. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een zachte huid en geen strepen meer op glas en lak.
 • Niet vergeten: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Kolderwolde

De waterhardheid van het leidingwater in Kolderwolde is om en nabij de 6.20 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-kolderwolde-8583

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Judo Judomat Kompakt 100 M-KB
 • Delta Onega
 • Apic Heracles
 • North Star 11ED
 • AEG 22 L

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Tapworks) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Kolderwolde minimaliseer je de dH waarde van 6.20 naar een Dh van ongeveer 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessante prijs, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €950.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1300.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €380,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Kolderwolde.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Van €110 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1850 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van ontharders beginnen vanaf ongeveer €740 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerde installatie zit ergens tussen de €1625 en €1925 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in Kolderwolde.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Zo kan men zonder problemen supersnel modellen, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €110
Waterontharder (mechanisch)Rond de €670
Elektronische waterontharderVanaf €1140
Zouttabletten€30 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €110 per 12 maanden
MontagekostenCirca €200
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Kolderwolde?
De waterhardheid in Kolderwolde schatten we op 6.20 dH. De referentiewaarde in de provincie Friesland is plus minus 6.72 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals zijdezachte kleding en huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan minder huidproblemen en huidirritaties, fris kraanwater, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium elementen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd via geplande regeneratie. Het onthardingszout is online te bestellen. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Kolderwolde.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: lagere stookkosten, zacht en smaakvol water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, niet langer last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie