Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Eesterga

Wil jij ook af van kalkaanslag, aanslag op servies, koffie of thee dat bitter smaakt of een droge huid? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.20 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Eesterga maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Hier tref je belangrijke info over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 6.20 dH in Eesterga.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere veel schoonmaken en een hoge energierekening.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: apparatuur die langer meegaat, verminderde eczeem klachtenen je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €225 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid EestergaTechnische uitleg werkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8534
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26900 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

Positieve effecten van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Te veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Eesterga

Heb je in huis last van slecht functionerende apparaten en/of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Een groot deel van de mensen nemen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, je hebt minder wasmiddelen nodig, het textiel gaat langer mee en apparatuur die langer meegaat. In de omgeving van de gemeente De Fryske Marren kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Eesterga hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding ontkalker.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals boilers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Eesterga?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Eesterga. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor smaakvol water en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Eesterga heeft een geschatte waterhardheid van 6.20. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn maandelijks lagere energielasten, minder last van een droge huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Eesterga

De waterhardheid van het leidingwater in Eesterga ligt op ong. 6.20 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-eesterga-8534

Vergelijk vakmannen in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Grunbeck softliQ:SC23
 • Kinetico Premier Maxi
 • AEG 26 L
 • Bayard Tenera 28
 • Aquatechnic Ultrasoft 20

Hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Autotrol) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Eesterga voer je de dH waarde terug van 6.20 naar een zachte 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Wekelijks moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden 2 soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een voordelige prijs, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €840.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €410,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Eesterga.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met erkende adviseurs voor een demo.

Hoeveel kost zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €75 voor magnetische ontharders tot meer dan €2150 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterverzachters starten bij €690, exclusief installatiekosten. Een luxe apparaat ligt qua kosten tussen €1625 en €2050 incl. installatie. In de onderstaande tabel bekijk je de actuele kosten van een waterontharder in Eesterga.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan de offerte vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Zo kan men moeiteloos supersnel merken, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €135
Mechanische waterontharderBegint bij €880
Elektronische waterontharderVanaf €1170
Reinigingszout€25 per 50 kg
OnderhoudstarievenC.a. €135 per 12 maanden
MontageV.a €275
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Eesterga?
De hardheid van het leidingwater in Eesterga is doorgaans 6.20 dH. De referentiewaarde in de provincie Friesland is doorgaans 6.72 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het textiel gaat langer mee.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je altijd een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Onder andere verminderde eczeem klachten, meer smaak aan koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd a.d.h.v. geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Eesterga.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lager energieverbruik, lekker water uit de kraan, minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, mooie schone glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie