Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Dijken

Wil jij ook af van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, apparaten die slecht werken of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.20 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Dijken maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs lees je nuttige info info over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 6.20 dH in Dijken.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere droog haar na het douchen en een inefficiënte CV-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: kalkvrije leidingen, water met een lekkere smaak en textiel slijt minder snel.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €255 op jaarbasis.

Direct naar: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid DijkenHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8528
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26900 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Bittere thee en koffie.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Dijken

Ben jij ook klaar met een droge huid en kalkaanslag op kranen en tegels? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, verminderde eczeem klachten en kalkvrije leidingen. In de buurt van de gemeente De Fryske Marren kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Dijken heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Aanbieding ontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Dijken?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Dijken. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor een zachte huid en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Dijken heeft een gemeten waterhardheid van 6.20. Samengevat: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. structureel lagere energiekosten, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Goed om te weten: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Dijken

De waterhardheid van het drinkwater in Dijken bedraagt circa 6.20 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-dijken-8528

Bekijk installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10
 • Erie Softline Eco15
 • Lubron Softstar SXT2
 • Fegon AquaStar Pro S-500
 • North Star 40ED

Hoe werkt de waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterontharders (van merken zoals Tubilite) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Dijken verlaag je de dH waarde van 6.20 naar een Dh onder de 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Speciale harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen 2 installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een laag tarief, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €975.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van de 2e cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Dijken.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met product-specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De investering van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €160 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2150 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van dergelijke installaties starten bij €790 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed systeem varieert tussen ongeveer €1100 en €1700 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder check je de huidige kosten van een waterontharder in Dijken.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Probeer dan onze vergelijkingstool en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Zo kan je zonder gedoe en snel specialisten, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €80
Waterontharder (mechanisch)C.a. €670
Elektrische waterontharderV.a €1190
Reinigingszout€45 voor 100 kilo
OnderhoudBegint bij €125 (jaarbasis)
PlaatsingC.a. €240
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Dijken?
De waterhardheid in Dijken is plus minus 6.20 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland schatten we op 6.72 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Denk aan een fijne douchebeurt, zacht en fris water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium bestanddelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen a.d.h.v. regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Dijken.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: een besparing op de energierekening, een lekkere watersmaak, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van huidirritaties en/of eczeem, minder last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie