Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Boornzwaag

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, apparaten die slecht werken of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.20 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Boornzwaag heeft als effect kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je praktische info aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.20 dH in Boornzwaag.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als kalk op de lak van de auto en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn een besparing op de energierekening, smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €290 op jaarbasis.

Lees verder over: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid BoornzwaagZo werkt een waterontharderBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8526
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26900 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Boornzwaag

Heb je last van een inefficiënte hr-ketel en/of koffie of thee dat bitter smaakt? Een toenemende groep mensen plaatsen een slimme waterontharder. Dit product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zijdezachte kleding en huid en besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente De Fryske Marren zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Boornzwaag hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame waterontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals waterkokers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of een glaasje water heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Boornzwaag?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Boornzwaag. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel een verlaging van de maandlasten voor energie en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Boornzwaag heeft een geschatte waterhardheid van 6.20. Dit staat voor matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. lagere energierekening, lekkere watersmaak en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Boornzwaag

De waterhardheid van het water in Boornzwaag bedraagt ongeveer 6.20 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-boornzwaag-8526

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • General electric GXOF27KE
 • Ecowater eVOLUTION 500 Power
 • Grunbeck softliQ:SC23
 • Erie IQsoft Eco12
 • Judo Judomat Kompakt 60 M-KB

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. Bayard) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Boornzwaag reduceer je de dH waarde van 6.20 naar een fijne 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Wekelijks gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden twee installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerende prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €770.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €400,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Boornzwaag.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met product-experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een ontharder lopen zeer uiteen. Dit loopt van €55 voor magnetische ontharders tot zo’n €2300 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van dergelijke installaties beginnen bij €650 (montage niet inbegrepen). Een luxe systeem kost gemiddeld tussen de €1250 en €1800 inclusief inregelen. In de tabel hieronder bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Boornzwaag.

Overweeg je om een waterontkalker te laten installeren? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en gratis merken, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €105
Mechanische waterontharderCirca €650
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €910
Onthardingszout€40 voor 75 kilo
OnderhoudstarievenVanaf €110 p/jaar
InstallatieC.a. €275
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Boornzwaag?
De waterhardheid in Boornzwaag komt uit op ong. 6.20 dH. De waarde in de provincie Friesland schatten we op 6.72 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen lager stroom- en gasverbruik en het textiel gaat langer mee.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan geen droge huid na het douchen, fris kraanwater, een zijdezachte was en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats via een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigd apparaat is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Boornzwaag.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, een betere smaak van het water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, een zijdezachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie