Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Idskenhuizen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, dichtgeslibde leidingen of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.20 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Idskenhuizen resulteert in kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal verzamel je waardevolle informatie over de waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 6.20 dH in Idskenhuizen.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als onnodig veel zeepverbruik en een hoge energierekening.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor lagere energiekosten, een glanzende vaat en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €240 per 12 maanden.

Lees verder over: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid IdskenhuizenHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8523
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26900 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zacht en fris water.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Huidirritaties.
 • Aanslag op servies.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Idskenhuizen

Zit jij in de woning ook met situaties als een inefficiënte hr-ketel en strepen op de ramen? Een groot deel van de huizenbezitters kiezen een professionele waterontharder. Dit product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, heerlijk zachte kleding en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente De Fryske Marren werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Idskenhuizen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Duurzame waterontkalker.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals wasdrogers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Idskenhuizen?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Idskenhuizen. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel zacht en fris water en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Idskenhuizen heeft een gemeten waterhardheid van 6.20. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid reduceren is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan gunstig energieverbruik, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Idskenhuizen

De waterhardheid van het leidingwater in Idskenhuizen is 6.20 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-idskenhuizen-8523

Populaire merken en modellen

 • General electric GE-45HF
 • Watercompany Ultrasoft 9
 • Boshuis Duolux plus 400
 • Erie Maxima Eco11
 • Detandt-Simon Primo 25

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Clean) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Idskenhuizen reduceer je de dH waarde van 6.20 naar een Dh onder de 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €900.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1200.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €375,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Idskenhuizen.

Een woning zonder kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een waterontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €90 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1800 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. In aanvulling op deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van dergelijke installaties beginnen bij €700, zonder installeren. Een uitgebalanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1100 en €2050 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Idskenhuizen.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Gebruik dan onze vergelijker en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Zo kan je gemakkelijk en gratis merken, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €100
Mechanische waterontharderV.a €720
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1180
Onthardingszout€17,50 per 25 kilo
OnderhoudscontractC.a. €160 per 12 maanden
MontageV.a €230
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Idskenhuizen?
De hardheid van het leidingwater in Idskenhuizen ligt op 6.20 dH. De waarde in de provincie Friesland is doorgaans 6.72 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Zoals geen droge huid na het douchen, fris kraanwater, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen a.d.h.v. natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone installatie is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Idskenhuizen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lager energieverbruik, zacht en fris water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, blinkende glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie