Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Langweer

Wil jij ook af van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht werkende huishoudelijke apparaten of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.20 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Langweer zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl check je uitgebreide informatie over diverse types waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.20 dH in Langweer.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als slecht functionerende apparaten en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: structureel lagere energiekosten, smaakvol water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €250 op jaarbasis.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid LangweerHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8525
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26900 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lager energieverbruik.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Langweer

Heb je in huis last van huidirritaties of wit uitslaande wanden en tegels? Een groeiend aantal huizenbezitters bestellen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, textiel slijt minder snel en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de gemeente De Fryske Marren zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Langweer was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste waterontharder.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals HR-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of glas kraanwater smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Langweer?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Langweer. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en heerlijk zachte kleding. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Langweer heeft een waterhardheid van 6.20. Samengevat: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere langere levensduur van huishoudelijke apparaten, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Opmerking: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Langweer

De waterhardheid van het leidingwater in Langweer ligt op ong. 6.20 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-langweer-8525

Interessante installaties

 • General electric GXOF18KE
 • BWT AQA life
 • Bayard Tenera 22
 • Judo Judomat Kompakt 60 M-KB
 • Watts OneFlow

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Clean) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Langweer reduceer je de dH waarde van 6.20 naar een Dh van ongeveer 2. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik is afhankelijk van de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €790.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Nadelen: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1100.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Langweer.

Jouw hele huis kalkvrij?

Leg nu contacten met specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €140 voor een magnetische ontharder tot wel €1425 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, het type ontharder en het aantal liter. Behalve deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van ontkalkers lopen op vanaf €720 (zonder installatiewerk). Een luxe systeem zit ergens tussen de €1550 en €1875 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder check je de geraamde kosten van een waterontharder in Langweer.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Start meteen met onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij de beste installateurs. Zo kan men eenvoudig en vandaag nog vakmannen, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €65
Waterontharder (mechanisch)Rond de €880
Elektronische waterontharderC.a. €1130
Reinigingszout€15 voor 25 kilo
OnderhoudstarievenRond de €115 per 12 maanden
InstallatieC.a. €275
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Langweer?
De waterhardheid in Langweer komt uit op ong. 6.20 dH. De referentiewaarde in de provincie Friesland schatten we op 6.72 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als kleding en ander textiel gaat langer mee en geen glascorrosie of witte aanslag.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. een fijne douchebeurt, zacht en smaakvol water, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het systeem gereinigd d.m.v. regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die werken op basis van magnetische velden. Het effect van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigd apparaat is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Langweer.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, zacht en fris water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zijdezachte kleding, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie