Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Teroele

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, aanslag op servies, dichtslibbende waterleidingen of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.20 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Teroele maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina tref je waardevolle informatie over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.20 dH in Teroele.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals een irriterende huid en verstopte leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, betere smaak van water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €265 per jaar.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid TeroeleFunctioneringGemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8524
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26900 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Teroele

Heb je in huis last van verstopte leidingen en hoog shampoo/zeepverbruik? Flink wat Hollanders en Belgen bestellen een elektrische waterontharder. Zo’n installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, lekkerdere koffie en thee en een lager energieverbruik. In de gemeente De Fryske Marren werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Teroele hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede waterontharder.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Teroele?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Teroele. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt fris kraanwater en je hebt minder wasmiddelen nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Teroele ontvangt een waterhardheid van 6.20. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld een beter presterende CV-ketel, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Belangrijk: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Teroele

De waterhardheid van het water in Teroele is 6.20 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-teroele-8524

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • General electric GNOH45KE
 • Euro Combi compact 14
 • Judo Quicksoft Uno
 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT
 • Century CWS 100V/UF

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Whirlpool) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Teroele voer je de dH waarde terug van 6.20 naar een fijne 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen twee types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een schappelijke tarief, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €890.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1100.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €430,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Teroele.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met product-experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker variëren nogal. Dit begint vanaf €105 voor een magnetische ontharder tot wel €2075 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en de capaciteit van het systeem. Naast deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van deze systemen lopen op vanaf €690 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed systeem kost gemiddeld tussen de €1550 en €1800 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Teroele.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en gratis modellen, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €80
Mechanische waterontharderV.a €690
Elektronische waterontharderBegint bij €920
Zout€17,50 voor 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €110 (jaarbasis)
PlaatsingskostenCirca €260
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Teroele?
De hardheid in Teroele bedraagt 6.20 dH. De meting in de provincie Friesland ligt op 6.72 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en minder poetsen en boenen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je altijd een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen via een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone installatie wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Teroele.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvoller water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding die langer mooi blijft, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie