Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Giethmen

Heb je last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, vies water of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 8.30 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Giethmen heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website check je bruikbare informatie aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 8.30 dH in Giethmen.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als een droge huid en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een glanzende vaat en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €305 per 12 maanden.

Klik door naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid GiethmenTechnische detailsDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode8147
Gem. Gasverbruik M31680 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31600 kWh
Gem. Waterhardheid8.30 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een irriterende huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Bittere smakende thee.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Giethmen

Wil je definitief afrekenen met geïrriteerde huid en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Een toenemende groep Nederlanders nemen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, lekkere watersmaak en een verlaging van de energielasten. In de buurt van de gemeente Ommen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Giethmen wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals strijkijzers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Giethmen?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Giethmen. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor water met een lekkere smaak en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Giethmen heeft een waterhardheid van 8.30. Definitie: matig hard water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere een besparing op de energierekening, een glanzende vaat en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Giethmen

De waterhardheid van het drinkwater in Giethmen ligt op ong. 8.30 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 8.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,64 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-giethmen-8147

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Aquarex IMP Pro 26
 • Remon Waterontharders Kama
 • BWT AQA viseo
 • Erie Slimline Eco11
 • Ecowater eVOLUTION 300 Boost

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Durlem) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Giethmen voer je de dH waarde terug van 8.30 naar een zachte 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik hangt af van de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden twee producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een schappelijke prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €780.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en geavanceerde instellingen. Nadelen: de montagekosten, het kost stroom en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Giethmen.

Een woning zonder kalkaanslag?

Kom in contact met specialisten voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €135 voor een magnetische ontharder tot ruim €1500 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het type ontharder en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €720 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een apparaat met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1600 en €1875 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema vind je de actuele kosten van een waterontharder in Giethmen.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en vraag prijzen op bij de beste installateurs. Zo kan je zonder problemen en gratis installateurs, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €125
Mechanische waterontharderCirca €730
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1190
Zouttabletten€25 per 50 kg
OnderhoudskostenCirca €95 per beurt
MontageCirca €240
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Giethmen?
De hardheid van het leidingwater in Giethmen is ongeveer 8.30 dH. Het gemiddelde in de provincie Overijssel is grofweg 7.12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Zoals een minder droge huid, smaakvol water, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium stoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het systeem gereinigd middels regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een goede reiniging wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Giethmen.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en fris water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, het is goed voor de huid/haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie