Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Heino

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, glascorrosie, apparaten die slecht werken of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.40 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Heino leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal bekijk je handige info over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 6.40 dH in Heino.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als apparaten die slecht werken en hoger gasverbruik.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: lager stroom- en gasverbruik, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €330 per 12 maanden.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid HeinoFunctioneringKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8141
Gem. Gasverbruik M31550 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid6.40 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Glascorrosie.
 • Bittere thee en koffie.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Heino

Heb je in huis last van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of veel schoonmaakproducten nodig? Steeds meer woningeigenaren nemen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, geen strepen meer op glas en lak, lekkere watersmaak en structureel lagere energiekosten. In en rondom gemeente Raalte vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Heino hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke waterverzachter.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Heino?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Heino. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel apparatuur die langer meegaat en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Heino zit met een waterhardheid van 6.40. Concreet: matig zacht water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere lager stroom- en gasverbruik, kleding die langer mooi blijft en textiel slijt minder snel.
 • Belangrijk: water uit deze categorie is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Heino

De waterhardheid van het leidingwater in Heino is om en nabij de 6.40 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,23 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-heino-8141

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • AquaCombi AquaCell
 • Watercompany Softflow 20
 • North Star 9UD
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat
 • Bayard Tenera 22

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterontharders (van bijv. Tubilite) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Heino voer je de dH waarde terug van 6.40 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Elke week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen twee machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerende prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Deze installaties worden al geplaatst voor €750.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1225.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €410,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Heino.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €100 voor een magnetische ontharder tot ruim €2300 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van het merk, het type ontharder en het aantal liter. In aanvulling op deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van dergelijke installaties beginnen bij €840, zonder installeren. Een luxe installatie zit ergens tussen de €1350 en €2050 incl. installatie. In de onderstaande tabel bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Heino.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Gebruik dan onze waterontharder-vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij professionele installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en kosteloos installateurs, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €80
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €780
Elektrische waterontharderCirca €920
Zouttabletten€25 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €155 per 12 maanden
PlaatsingVanaf €250
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Heino?
De hardheid in Heino is grofweg 6.40 dH. De waarde in de provincie Overijssel komt uit op ongeveer 7.12 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: een zachte huid en het textiel gaat langer mee.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. een fijne douchebeurt, smaakvol water, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen a.d.h.v. het regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigd apparaat is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Heino.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. efficiëntere verwarming, smaakvoller water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, een super zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie