Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Dalmsholte

Heb je in huis last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, vies water of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 8.30 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Dalmsholte resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website lees je praktische informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 8.30 dH in Dalmsholte.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals kalkstrepen op glas en lak en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energiekosten, betere smaak van water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €340 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid DalmsholteHoe functioneert zo’n installatie?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode8146
Gem. Gasverbruik M31680 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31600 kWh
Gem. Waterhardheid8.30 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een zachte huid.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Dalmsholte

Ben jij ook klaar met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Flink wat mensen installeren een professionele waterontharder. Dit product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchekop, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en een beter presterende CV-ketel. In de gemeente Ommen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Dalmsholte wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Aanbieding waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals vaatwassers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Dalmsholte?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Dalmsholte. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel een efficiëntere warmteoverdracht en zijdezachte kleding. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Dalmsholte heeft een waterhardheid van 8.30. Dat betekent matig hard water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, lekkere watersmaak en minder poetsen en boenen.
 • Opmerking: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Dalmsholte

De waterhardheid van het water in Dalmsholte bedraagt ongeveer 8.30 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 8.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,64 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-dalmsholte-8146

Bekijk installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Aquarex IMP Pro 18
 • Kinetico Premier Compact HF
 • Delta Mosela
 • Judo Quicksoft-C
 • Delta Isera

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De meeste waterontharders (van bijv. Van Marcke) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Dalmsholte verlaag je de dH waarde van 8.30 naar een Dh van ongeveer 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden twee producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een lage prijs, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €930.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €410,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Dalmsholte.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De totale kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €160 voor een magnetische ontharder tot meer dan €2275 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de omvang van het systeem. Behalve deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van ontharders beginnen vanaf ongeveer €680, excl. installatie. Een uitgebalanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1125 en €1775 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Dalmsholte.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Surf verder naar onze online offerteservice en achterhaal de kosten bij professionele installateurs. Zo kan je eenvoudig supersnel installateurs, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €145
Mechanische waterontharderRond de €700
Elektronische waterontharderCirca €1000
Regeneratiezout€40 per 75 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €85 (jaarbasis)
MontagekostenVanaf €170
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Dalmsholte?
De waterhardheid in Dalmsholte is circa 8.30 dH. De tabelwaarde in de provincie Overijssel bedraagt 7.12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het comfort. Denk hierbij aan prettige douchebeurt, betere smaak van water, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd middels een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Dalmsholte.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie