Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lemele

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, aanslag op servies, dichtslibbende waterleidingen of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 8.30 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Lemele heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier bekijk je nuttige info info aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 8.30 dH in Lemele.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals slecht werkende huishoudelijke apparaten en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in een besparing op de energierekening, een glanzende vaat en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €295 per 12 maanden.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid LemeleFunctioneringDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode8148
Gem. Gasverbruik M31680 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31600 kWh
Gem. Waterhardheid8.30 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Droog haar na het douchen.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Lemele

Zit jij in de woning ook met situaties als geïrriteerde huid en/of koffie of thee dat bitter smaakt? Flink wat huizenbezitters installeren een innovatieve waterontharder. Dit product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, geen strepen meer op glas en lak, minder huidproblemen en huidirritaties en lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Ommen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Lemele hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele waterontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals wasmachines vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Lemele?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Lemele. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel apparatuur die langer meegaat en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Lemele heeft een geschatte waterhardheid van 8.30. Dit houdt in matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. structureel lagere energiekosten, zijdezachte kleding en huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Lemele

De waterhardheid van het drinkwater in Lemele is ongeveer 8.30 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 8.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,64 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-lemele-8148

Vind een vakman in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Judo Quicksoft Duo
 • Boshuis Duolux plus 200
 • Delta Duplex duet
 • Grunbeck softliQ:SC23

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Durlem) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Lemele reduceer je de dH waarde van 8.30 naar een gezonde 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte hangt af van het waterverbruik, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €920.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de montagekosten, het kost stroom en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1175.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Lemele.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een waterontkalker variëren nogal. Dit begint vanaf €50 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1450 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in ontkalkers beginnen bij €750 (zonder installatiewerk). Een systeem met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1650 en €1900 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Lemele.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig snel installateurs, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €155
Waterontharder (mechanisch)Rond de €780
Elektrische waterontharderVanaf €1130
Zout€25 per 50 kilo
OnderhoudVanaf €80 op jaarbasis
MontageBegint bij €175
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Lemele?
De hardheid van het leidingwater in Lemele is plus minus 8.30 dH. De tabelwaarde in de provincie Overijssel is grofweg 7.12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als zachter wasgoed en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. een minder droge huid, een lekkere watersmaak, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door gebruik te maken van pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De werking van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een goede reiniging is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Lemele.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, niet langer last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie