Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lierderholthuis

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op je ruiten, bittere thee of koffie of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.40 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Lierderholthuis zorgt voor kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina bekijk je nuttige info info over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 6.40 dH in Lierderholthuis.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals wit uitslaande wanden en tegels en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn een beter presterende CV-ketel, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €325 per 12 maanden.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid LierderholthuisHoe werkt het?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8144
Gem. Gasverbruik M31550 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid6.40 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Lierderholthuis

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtslibbende waterleidingen en/of water met een vreemde smaak? Steeds meer woningeigenaren lossen dit op met een goede waterontharder. Deze installatie filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zacht en fris water en een lagere energierekening. In en rondom gemeente Raalte kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Lierderholthuis was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Professionele waterontkalker.

VoordeelUitleg
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals Quookers hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Lierderholthuis?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Lierderholthuis. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor een beter presterende CV-ketel en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Lierderholthuis ontvangt een waterhardheid van 6.40. Samengevat: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan gunstig energieverbruik, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Lierderholthuis

De waterhardheid van het water in Lierderholthuis is 6.40 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,23 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-lierderholthuis-8144

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Aquarex IMP Pro 14
 • Euro Combi compact 10
 • BWC Omega ET VIP de luxe 400
 • Erie Maxima Eco26
 • Delta Morava

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Delta) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op die manier verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Lierderholthuis minimaliseer je de dH waarde van 6.40 naar een acceptabele 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een interessante prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €930.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1050.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €410,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van de 2e cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Lierderholthuis.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met specialisten voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Van €75 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1700 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en het aantal liter. In aanvulling op deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van deze systemen starten bij €820 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1250 en €2200 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Lierderholthuis.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Zo kan men gemakkelijk en direct specialisten, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €75
Waterontharder (mechanisch)Circa €700
Elektronische waterontharderRond de €940
Onthardingstabletten€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudscontractRond de €110 (jaarbasis)
PlaatsingC.a. €170
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Lierderholthuis?
De hardheid in Lierderholthuis is grofweg 6.40 dH. De referentiewaarde in de provincie Overijssel is grofweg 7.12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals een zachte huid na bad of douche en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan geen droge huid na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder wordt de hars weer opgeladen d.m.v. natrium. Het onthardingszout is online te bestellen. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigd apparaat is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Lierderholthuis.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: lager energieverbruik, zacht en fris water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een super zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie