Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Venhorst

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht functionerende apparaten of een droge huid? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Venhorst heeft als effect kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten lees je bruikbare informatie over de waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Venhorst.
 • Hierdoor ontstaan problemen als wit uitslaande wanden en tegels en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht, kleding die langer mooi blijft en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €330 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid VenhorstZo werkt een waterontharderGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoekel
Postcode5428
Gem. Gasverbruik M31670 M3
Gem. Stroomverbruik kWh36900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Smaakvol water.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Venhorst

Heb je in huis last van slecht werkende huishoudelijke apparaten en bittere thee en koffie? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen bestellen een professionele waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, minder poetsen en boenen, kleding die langer mooi blijft en kalkvrije leidingen. In de omgeving van de gemeente Boekel zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Venhorst heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Beste ontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals waterkokers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Venhorst?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Venhorst. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel verminderde eczeem klachten en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Venhorst heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld lager energieverbruik, zacht en fris water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Venhorst

De waterhardheid van het leidingwater in Venhorst ligt op ong. 7.34 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-venhorst-5428

Vraag prijzen op in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • BWT AQA Perla 20
 • Wateronthardershop Euro Combi 20 Fleck 5600SXT
 • AquaCombi AquaCell
 • Watertotaal Euro Twin 40
 • Aquatechnic Ultrasoft 20

Zo werkt een waterverzachter

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als Kenmore) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Venhorst reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een gezonde 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door het waterverbruik, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen twee types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €910.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, een slimme werking en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1025.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €370,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van een extra cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Venhorst.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van experts voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een waterontharder variëren nogal. De prijzen starten vanaf €145 voor een magnetische ontharder tot wel €2125 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. Naast deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van waterontkalkers zijn zo’n €710 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1400 en €2250 inclusief inregelen. In de tabel hieronder achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Venhorst.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Klik dan door naar onze handige offerte-service en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk supersnel installatiebedrijven, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €145
Mechanische waterontharderRond de €730
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1030
Zouttabletten€15 voor 25 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €115 per 12 maanden
MontagekostenBegint bij €230
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Venhorst?
De waterhardheid in Venhorst komt uit op ong. 7.34 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant schatten we op 7.58 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor zachter wasgoed en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan minder huidirritatie na het douchen, fris kraanwater, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door gebruik te maken van zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Venhorst.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en smaakvol water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een glanzende vaat, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie