Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hunsel

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op je ruiten, verstopte leidingen of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Hunsel leidt tot kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier lees je waardevolle info over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.34 dH in Hunsel.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als slecht functionerende apparaten en een hoge energierekening.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en smaakvol water en minder poetsen en boenen.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €260 per 12 maanden.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid HunselHoe werkt zo’n systeem?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6013
Gem. Gasverbruik M31660 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34600 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Geïrriteerde huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Hunsel

Ben jij ook klaar met verstopte leidingen en/of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Een groot deel van de huishoudens kiezen een elektrische waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, geen strepen meer op glas en lak, zijdezachte kleding en huid en besparen op de energiekosten. In de gemeente Leudal werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Hunsel hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Beste verzachter.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals waterkokers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Hunsel?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Hunsel. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel kalkvrije leidingen en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Hunsel heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Dat betekent matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. lagere energiekosten, zachter wasgoed en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Hunsel

De waterhardheid van het leidingwater in Hunsel is 7.34 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-hunsel-6013

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Hydrotense StandAlone 8L
 • Detandt-Simon Primo 25
 • Fegon AquaStar 800 SHE
 • Bayard Tenera 22
 • Euraqua Europe Pallas Mono mini

Technische uitleg werking waterverzachter

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Autotrol) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Hunsel minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een Dh van ongeveer 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout is afhankelijk van de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan twee types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessant tarief, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €950.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en geavanceerde instellingen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €350,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van twee cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Hunsel.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Dit loopt van €50 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1700 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van dergelijke installaties starten vanaf €770, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1300 en €2075 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de geschatte kosten van een waterontharder in Hunsel.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Zo kan je zonder gedoe supersnel merken, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €135
Mechanische waterontharderVanaf €780
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €910
Zout€50 per 100 kilo
OnderhoudstarievenV.a €145 per jaar
MontagekostenC.a. €190
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Hunsel?
De hardheid van het kraanwater in Hunsel is gemiddeld 7.34 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg is ongeveer 7.36 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere een beter presterende CV-ketel en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan geen droge huid na het douchen, fris kraanwater, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen middels een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Hunsel.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag in de badkamer, zachter wasgoed, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie