Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Neeritter

Heb je last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, water met een vreemde smaak of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Neeritter zorgt voor water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten verzamel je bruikbare info alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.34 dH in Neeritter.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals kalkstrepen op ramen en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: een beter presterende CV-ketel, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €310 per 12 maanden.

Klik door naar: Waterontharder kooptipsVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid NeeritterHoe werkt zo’n systeem?InvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6015
Gem. Gasverbruik M31660 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34600 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Het effect van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lager energieverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Neeritter

Heb je last van apparaten die slecht werken of doffe aanslag in keuken en badkamer? Een aanzienlijk aantal Nederlanders installeren een slimme waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zacht en fris water en kalkvrije leidingen. In de omgeving van de gemeente Leudal werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Neeritter was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Zuinigste verzachter.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals boilers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld Quookers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Neeritter?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Neeritter. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel smaakvoller water en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Neeritter ontvangt een waterhardheid van 7.34. Concreet: matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan apparatuur die langer meegaat, minder last van een droge huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Uit de test: water met deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Neeritter

De waterhardheid van het drinkwater in Neeritter is 7.34 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-neeritter-6015

Vergelijk vakmannen in de buurt

Interessante installaties

 • Hydrotense Seduction 8
 • Atlantis Cabinet A-10R
 • Apic Zetes junior
 • Atag Descale 10
 • Euro Combi 20 Fleck

Zo werkt een waterverzachter

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Care) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Neeritter verlaag je de dH waarde van 7.34 naar een zachte 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een laag tarief, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €880.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Het voordeel is: minder regeneratiezout, een slimme werking en brede mogelijkheden. Nadelen: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1100.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €420,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Neeritter.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Kom in contact met product-experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Van €125 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1400 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van ontharders zijn zo’n €650 (zonder installatiewerk). Een geavanceerde installatie varieert tussen ongeveer €1525 en €2200 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Neeritter.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Zo kan men gemakkelijk en snel installatiebedrijven, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €50
Mechanische waterontharderCirca €790
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1000
Onthardingszout€40 per 75 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €130 op jaarbasis
PlaatsingCirca €170
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Neeritter?
De hardheid van het kraanwater in Neeritter is grofweg 7.34 dH. De waarde in de provincie Limburg is om en nabij de 7.36 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen minder huidproblemen en huidirritaties en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je vooral een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan prettige douchebeurt, zacht en fris water, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door gebruik te maken van een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigd apparaat wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Neeritter.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. efficiëntere warmteoverdracht, een betere smaak van het water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, stukken minder last van kalkaanslag, blinkende glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie