Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ittervoort

Heb je last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, vies water of irritaties aan de huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Ittervoort heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten tref je praktische info over de waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Ittervoort.
 • Dit kan zorgen voor problemen als veel schoonmaken en hoger gasverbruik.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: een besparing op de energierekening, water met een lekkere smaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €275 op jaarbasis.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid IttervoortHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6014
Gem. Gasverbruik M31660 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34600 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

De voordelen van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Besparing op de energierekening.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Ittervoort

Wil je definitief afrekenen met slecht werkende huishoudelijke apparaten en slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een aanzienlijk aantal Nederlanders installeren een elektrische waterontharder. Dit product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zachtere was en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de omgeving van de gemeente Leudal kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Ittervoort hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Goedkoopste verzachter.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ittervoort?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Ittervoort. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt ren glanzende vaat en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Ittervoort kent een waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn efficiëntere warmteoverdracht, heerlijk zachte kleding en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Belangrijk: dit type water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Ittervoort

De waterhardheid van het water in Ittervoort is om en nabij de 7.34 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ittervoort-6014

Installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Hydrotense StandAlone 12L
 • North Star 14ED
 • Kinetico Essential
 • Fegon AquaStar 1800 HE
 • Ecowater Galaxy VDR20

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Care) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Ittervoort verklein je de dH waarde van 7.34 naar een Dh onder de 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden twee soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €800.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1000.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Ittervoort.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met vakmannen voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €60 voor magnetische ontharders tot ruim €1575 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van het merk, het aantal cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van dergelijke installaties starten vanaf €730 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1375 en €2000 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel check je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Ittervoort.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en snel installatiebedrijven, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €155
Waterontharder (mechanisch)V.a €720
Elektronische waterontharderVanaf €1040
Reinigingszout€17,50 per 25 kg
OnderhoudscontractBegint bij €90 per jaar
MontageC.a. €220
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Ittervoort?
De hardheid van het leidingwater in Ittervoort is om en nabij de 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg is gemiddeld 7.36 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals lagere energiekosten en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en fris water, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde installatie is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ittervoort.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie