Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Witharen

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, apparaten die slecht werken of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 8.30 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Witharen zorgt voor kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal tref je bruikbare informatie over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 8.30 dH in Witharen.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld aanslag op servies en matig presterende cv installaties.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: structureel lagere energiekosten, zachter wasgoed en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €290 op jaarbasis.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid WitharenHoe werkt zo’n systeem?InvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7738
Gem. Gasverbruik M31680 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31600 kWh
Gem. Waterhardheid8.30 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Bittere thee en koffie.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Witharen

Heb je in huis last van rendementsverlies van verwarming en/of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Meer en meer Hollanders en Belgen installeren een elektrische waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en kalkvrije leidingen. In de omgeving van de gemeente Ommen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Witharen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele ontkalker.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals Quookers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Witharen?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Witharen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot een meer efficiënte verwarming en een vermindering van schoonmaakproducten. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Witharen heeft een gemeten waterhardheid van 8.30. Samengevat: matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere efficiëntere warmteoverdracht, een glanzende vaat en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Opmerking: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Witharen

De waterhardheid van het drinkwater in Witharen is ongeveer 8.30 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 8.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,64 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-witharen-7738

Installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Lubron Softstar Classic
 • Euro Twin 25
 • Ecowater ESM18 CE+
 • Ecowater eVOLUTION 300 Boost
 • Ecowater Galaxy VDR30

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Ecowater) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Witharen verklein je de dH waarde van 8.30 naar een Dh van ongeveer 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een lage prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €910.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van twee cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Witharen.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €115 voor magnetische ontharders tot zo’n €2000 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van waterontkalkers lopen op vanaf €810, excl. installatie. Een uitgebalanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1500 en €2000 inclusief installatiewerk. In het volgende schema bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Witharen.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Surf verder naar onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan je gemakkelijk en gratis installatiebedrijven, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €105
Waterontharder (mechanisch)Circa €870
Waterontharder (elektrisch)V.a €1040
Zouttabletten€40 voor 75 kilo
OnderhoudskostenVanaf €130 per jaar
PlaatsingBegint bij €250
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Witharen?
De hardheid van het water in Witharen bedraagt 8.30 dH. De tabelwaarde in de provincie Overijssel is ongeveer 7.12 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: heerlijk zachte kleding en geen glascorrosie of witte aanslag.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere een fijne douchebeurt, zacht en smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder wordt het filter schoongespoeld door gebruik te maken van natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schoon apparaat wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Witharen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, lekker water uit de kraan, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, niet langer last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie