Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vinkenbuurt

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op je ruiten, verstopte leidingen of droog haar na het douchen? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 8.30 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Vinkenbuurt resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website tref je uitgebreide info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 8.30 dH in Vinkenbuurt.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als koffie thee dat bitter smaakt en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht, zacht en fris water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €200 per 12 maanden.

Thema’s: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid VinkenbuurtHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7739
Gem. Gasverbruik M31680 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31600 kWh
Gem. Waterhardheid8.30 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Vinkenbuurt

Wil jij ook af van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en bittere thee en koffie? Een aanzienlijk aantal Nederlanders nemen een innovatieve waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, minder poetsen en boenen, verminderde eczeem klachten en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Ommen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Vinkenbuurt gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding ontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals waterkokers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Vinkenbuurt?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Vinkenbuurt. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Vinkenbuurt zit met een waterhardheid van 8.30. Samengevat: matig hard water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • O.a. lager energieverbruik, zijdezachte kleding en huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Vinkenbuurt

De waterhardheid van het leidingwater in Vinkenbuurt is om en nabij de 8.30 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 8.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,64 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-vinkenbuurt-7739

Vraag prijzen op in de regio

Veel gekozen merken

 • Lubron Softstar SXT2
 • Delta Isera
 • Apic Melite
 • Kinetico Essential 11
 • Apic Heracles junior

Hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. Durlem) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Vinkenbuurt reduceert je de dH waarde van 8.30 naar een fijne 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk tarief, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €820.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1250.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Vinkenbuurt.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met professionals voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit loopt van €100 voor magnetische ontharders tot wel €2175 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in ontharders beginnen vanaf ongeveer €800 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een apparaat met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1400 en €2050 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Vinkenbuurt.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij erkende installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en gratis installateurs, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €135
Mechanische waterontharderVanaf €830
Elektronische waterontharderC.a. €1070
Tabletten€27,50 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €130 p/jaar
InstallatiekostenBegint bij €230
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Vinkenbuurt?
De waterhardheid in Vinkenbuurt is gemiddeld 8.30 dH. Het gemiddelde in de provincie Overijssel is om en nabij de 7.12 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als een zachte huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Onder andere minder huidirritatie na het douchen, fris kraanwater, kleding dat langer meegaat en minder poets- en boenwerk. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium onderdelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het hars schoongespoeld door middel van geplande regeneratie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schoon apparaat is nodig voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Vinkenbuurt.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: efficiëntere verwarming, lekker water uit de kraan, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie