Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Stegeren

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, koffie of thee dat bitter smaakt of huidirritaties? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 8.30 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Stegeren maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten check je praktische info met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 8.30 dH in Stegeren.
 • Dit is de oorsprong van problemen als onnodig veel zeepverbruik en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn lagere stookkosten, zachter wasgoed en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €260 per 12 maanden.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid StegerenTechnische detailsKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7737
Gem. Gasverbruik M31680 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31600 kWh
Gem. Waterhardheid8.30 dH

De voordelen van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Stegeren

Zit jij in de woning ook met situaties als droog haar na het douchen en/of aanslag op servies? Meer en meer woningeigenaren lossen dit op met een goede waterontharder. Zo’n installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Ommen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Stegeren gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Milieuvriendelijke ontharder.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals Quookers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Stegeren?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Stegeren. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt fris kraanwater en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Stegeren heeft een waterhardheid van 8.30. Definitie: matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere langere levensduur van huishoudelijke apparaten, minder huidproblemen en huidirritaties en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Stegeren

De waterhardheid van het leidingwater in Stegeren bedraagt ongeveer 8.30 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 8.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,64 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-stegeren-7737

Bekijk installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Lubron Easysoft 1700 SXT2
 • Grunbeck WINNI-mat VGX19
 • 038waterontharder Separaat 14
 • Boshuis Duolux plus 400
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 20

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als BWT) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Stegeren voer je de dH waarde terug van 8.30 naar een gezonde 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €850.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1125.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Stegeren.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €130 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1475 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het model, het type ontharder en het aantal liter. Naast deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in waterontkalkers beginnen bij €750, exclusief installatiekosten. Een goede installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1100 en €1900 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel tref je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Stegeren.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en check de huidige prijzen bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en zonder kosten monteurs, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €150
Mechanische waterontharderRond de €720
Elektronische waterontharderCirca €1210
Zouttabletten€27,50 per 50 kg
OnderhoudCirca €120 (jaarbasis)
MontagekostenCirca €150
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Stegeren?
De hardheid van het leidingwater in Stegeren schatten we op 8.30 dH. Dit cijfer in de provincie Overijssel is om en nabij de 7.12 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als zachter wasgoed en geen glascorrosie of witte aanslag.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Denk hierbij aan minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door gebruik te maken van een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde installatie is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Stegeren.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, fris kraanwater, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een super zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie