Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Beerze

Heb je in huis last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, apparaten die slecht werken of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 8.30 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Beerze heeft als effect kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal vind je praktische info alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 8.30 dH in Beerze.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals bittere thee en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: lagere energiekosten, verminderde eczeem klachtenen het textiel gaat langer mee.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €335 per 12 maanden.

Direct naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BeerzeWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7736
Gem. Gasverbruik M31680 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31600 kWh
Gem. Waterhardheid8.30 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Lager energieverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Beerze

Zit jij thuis ook met een droge, geïrriteerde huid en/of witte aanslag op het glaswerk? Flink wat woningeigenaren nemen een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, je hebt minder wasmiddelen nodig, zacht en fris water en een lagere energierekening. In de buurt van de gemeente Ommen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Beerze was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Aanbieding ontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals Quookers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Beerze?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Beerze. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot een lagere energierekening en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Beerze heeft een waterhardheid van 8.30. Dat betekent matig hard water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn lagere energierekening, zijdezachte kleding en huid en textiel slijt minder snel.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Beerze

De waterhardheid van het water in Beerze is 8.30 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 8.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,64 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-beerze-7736

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Lubron Easysoft 1700 Classic
 • Erie Slimline Eco30
 • Watertotaal Euro Twin 14
 • Rainsoft EC4 CAB 30SSV
 • BWT Aquadial softlife bio 10

Zo werkt een waterverzachter

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals GE) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Beerze reduceer je de dH waarde van 8.30 naar een zachte 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen 2 soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een schappelijke tarief, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €775.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1275.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €370,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Beerze.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Dit loopt van €140 voor magnetische ontharders tot ruim €1625 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Behalve deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in ontkalkers starten vanaf €750, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1425 en €2050 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Beerze.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en achterhaal de tarieven bij professionele installateurs. Zo kan je makkelijk en direct merken, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €110
Mechanische waterontharderBegint bij €880
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1080
Tabletten€50 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €90 (jaarbasis)
MontageBegint bij €160
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Beerze?
De hardheid van het leidingwater in Beerze is ongeveer 8.30 dH. De meting in de provincie Overijssel is circa 7.12 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere zachter wasgoed en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Zoals een minder droge huid, fris kraanwater, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door middel van geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigd apparaat is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Beerze.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, een super zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie