Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Arriën

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, water met een vreemde smaak of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 8.30 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Arriën heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal tref je bruikbare info over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 8.30 dH in Arriën.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals aanslag op servies en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in lagere stookkosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €270 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid ArriënHoe werkt zo’n systeem?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7735
Gem. Gasverbruik M31680 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31600 kWh
Gem. Waterhardheid8.30 dH

Het effect van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Lagere energiekosten.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Arriën

Ben jij ook klaar met droge haren na een douchebeurt en/of wit uitslaande wanden en tegels? Een groeiend aantal huizenbezitters kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Dit product haalt kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, geen strepen meer op glas en lak, een zachte huid en maandelijks besparen op de energiekosten. In de gemeente Ommen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Arriën heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Professionele ontharder.

VoordeelUitleg
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals HR-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Arriën?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Arriën. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor zachter wasgoed en je kleding blijft langer mooi. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Arriën ontvangt een waterhardheid van 8.30. Dit staat voor matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren is goed voor mens en milieu.
 • O.a. apparatuur die langer meegaat, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: water uit deze categorie hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Arriën

De waterhardheid van het drinkwater in Arriën bedraagt ongeveer 8.30 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 8.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,64 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-arrien-7735

Bekijk installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Lubron Easysoft 1100 SXT2
 • Waterluxe Combi 12
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 10
 • Ecowater ESM18 CE+
 • Wateronthardershop Eruo Twin 25

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua-o-Matic) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Arriën verlaag je de dH waarde van 8.30 naar een Dh onder de 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen 2 machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerende prijs, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €750.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Nadelen: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €380,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Arriën.

Jouw hele huis kalkvrij?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n machine?

De investering van een ontharder variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €50 voor magnetische ontharders tot een slordige €1875 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het merk, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van deze systemen starten vanaf €670, excl. installatie. Een slim apparaat ligt qua kosten tussen €1525 en €2075 incl. installatie. In het volgende schema bekijk je de geschatte kosten van een waterontharder in Arriën.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar onze handige offerte-service en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Zo kan men eenvoudig en gratis vakmannen, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €65
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €650
Elektrische waterontharderRond de €980
Regeneratiezout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudCirca €115 op jaarbasis
InstallatiekostenVanaf €175
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Arriën?
De waterhardheid in Arriën is circa 8.30 dH. Dit cijfer in de provincie Overijssel schatten we op 7.12 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als verminderde eczeem klachten en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan geen droge huid na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat is haalbaar doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen aan de hand van natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Regelmatig schoonmaken is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Arriën.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. gunstig energieverbruik, smaakvol water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, altijd een schone en zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie