Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Odijk

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op de ramen, dichtgeslibde leidingen of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.90 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Odijk heeft als doel kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website tref je handige informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 6.90 dH in Odijk.
 • Dit is de oorsprong van situaties als water met een vreemde smaak en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in verlaging van de maandlasten voor energie, verminderde eczeem klachtenen geen strepen meer op glas en lak.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €215 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid OdijkWerkingKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieUtrecht
GemeenteBunnik
Postcode3984
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30900 kWh
Gem. Waterhardheid6.90 dH

Het effect van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Te veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Odijk

Ben jij ook klaar met slecht functionerende apparaten en/of strepen op de ramen? Meer en meer Hollanders en Belgen bestellen een elektrische waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchekop, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, kleding en ander textiel gaat langer mee en kalkvrije leidingen. In de gemeente Bunnik zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Odijk wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Waterontkalker informatie.

PluspuntUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals wasmachines vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Odijk?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Odijk. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor lagere stookkosten en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Odijk heeft een waterhardheid van 6.90. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. lager stroom- en gasverbruik, betere smaak van water en textiel slijt minder snel.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Odijk

De waterhardheid van het leidingwater in Odijk ligt op ong. 6.90 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,65 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-odijk-3984

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • BWC Omega ET VIP de luxe 600
 • Kinetico Essential 17
 • Remon Waterontharders Sava
 • Boshuis iQualQ Duo 150
 • BWT AQA Perla 10

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aquacell) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Odijk voer je de dH waarde terug van 6.90 naar een fijne 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen 2 soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een voordelige prijs, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €875.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €380,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Odijk.

Reken af met kalk!

Wij koppelen je aan specialisten voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een ontharder zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €85 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2275 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het merk, het type ontharder en de inhoud van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €780, excl. installatie. Een installatie met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1125 en €2150 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder vind je de huidige kosten van een waterontharder in Odijk.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en zonder kosten vakmannen, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €120
Waterontharder (mechanisch)C.a. €780
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1160
Zouttabletten€25 voor 50 kg
OnderhoudBegint bij €120 op jaarbasis
MontagekostenVanaf €230
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Odijk?
De hardheid van het kraanwater in Odijk is ongeveer 6.90 dH. De referentiewaarde in de provincie Utrecht ligt op 6.11 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen lagere energiekosten en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld prettige douchebeurt, een lekkere watersmaak, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het systeem gereinigd door gebruik te maken van zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Regelmatig schoonmaken wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Odijk.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. gunstig energieverbruik, zacht en fris water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie