Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Werkhoven

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op de ramen, vies water of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.90 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Werkhoven heeft als effect kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal tref je bruikbare informatie over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.90 dH in Werkhoven.
 • Dit kan leiden tot issues zoals minder lekker water en verstopte leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, fris kraanwater en het textiel gaat langer mee.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €205 op jaarbasis.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid WerkhovenWerkingKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieUtrecht
GemeenteBunnik
Postcode3985
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30900 kWh
Gem. Waterhardheid6.90 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Water met een vreemde smaak.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Werkhoven

Zit jij in de woning ook met situaties als een droge, geïrriteerde huid en/of onnodig veel schoonmaken? Een groeiend aantal huishoudens bestellen een professionele waterontharder. Deze installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, geen strepen meer op glas en lak, heerlijk zachte kleding en een efficiëntere warmteoverdracht. In de gemeente Bunnik werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Werkhoven hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Ontharder informatie.

PositiefUitleg
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals boilers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Werkhoven?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Werkhoven. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor kalkvrije leidingen en een vermindering van schoonmaakproducten. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Werkhoven ontvangt een waterhardheid van 6.90. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere efficiëntere verwarming, betere smaak van water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Werkhoven

De waterhardheid van het leidingwater in Werkhoven is ongeveer 6.90 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,65 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-werkhoven-3985

Bekijk installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • BWT AQA life
 • BWT Rondomat 50M
 • Erie Slimline Eco8
 • Kinetico Premier Compact HF
 • Amysoft C-200

Hoe werkt de waterverzachter?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Clean) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Werkhoven minimaliseer je de dH waarde van 6.90 naar een Dh van ongeveer 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een interessant tarief, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Dit systeem is beschikbaar vanaf €775.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Werkhoven.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €110 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2000 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het model, 1 of 2 cilinders en het vermogen. Behalve deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van dergelijke installaties lopen op vanaf €790, exclusief installatiekosten. Een slim apparaat varieert tussen ongeveer €1325 en €2200 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in Werkhoven.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij zonder problemen supersnel monteurs, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €110
Waterontharder (mechanisch)Rond de €740
Elektrische waterontharderVanaf €920
Onthardingstabletten€40 voor 75 kilo
OnderhoudskostenV.a €110 op jaarbasis
InstallatiekostenV.a €230
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Werkhoven?
De hardheid van het leidingwater in Werkhoven is om en nabij de 6.90 dH. De meting in de provincie Utrecht bedraagt 6.11 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Zoals een minder droge huid, smaakvoller water, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen via zouttabletten. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een goede reiniging is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Werkhoven.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: efficiëntere verwarming, zacht en fris water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding dat langer meegaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie