Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vierpolders

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op de ramen, bittere thee of koffie of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Vierpolders resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website bekijk je bruikbare info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH in Vierpolders.
 • Dit kan leiden tot issues zoals slecht werkende huishoudelijke apparaten en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee en het textiel gaat langer mee.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €305 op jaarbasis.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid VierpoldersZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteBrielle
Postcode3231
Gem. Gasverbruik M31270 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

De voordelen van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Droog haar na het douchen.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Vierpolders

Heb jij genoeg van droog haar na het douchen en/of bittere smakende thee? Een groot deel van de woningeigenaren installeren een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op bestek en servies, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Brielle zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Vierpolders was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste verzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals vaatwassers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of een glaasje water is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Vierpolders?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Vierpolders. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor een verlaging van de maandlasten voor energie en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Vierpolders ontvangt een waterhardheid van 4.98. Dit houdt in vrij zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere lager energieverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Vierpolders

De waterhardheid van het water in Vierpolders is om en nabij de 4.98 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-vierpolders-3231

Populaire merken en modellen

 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT
 • Halutec Domus DPS 600
 • Lubron Easysoft 450 Classic
 • Kinetico Ergo 18
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25

Hoe werkt een waterverzachter precies?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Aquacell) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Vierpolders reduceert je de dH waarde van 4.98 naar een Dh van ongeveer 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een gunstige prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €775.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Vierpolders.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een waterontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €65 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1600 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterontkalkers zijn zo’n €660, exclusief installatiekosten. Een slim apparaat kost gemiddeld tussen de €1150 en €1925 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Vierpolders.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Probeer dan onze handige offerte-service en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig supersnel installateurs, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €160
Mechanische waterontharderVanaf €760
Elektronische waterontharderRond de €1100
Onthardingszout€17,50 per 25 kg
OnderhoudscontractBegint bij €95 per 12 maanden
MontageC.a. €210
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Vierpolders?
De hardheid van het leidingwater in Vierpolders schatten we op 4.98 dH. De meting in de provincie Zuid-Holland is doorgaans 5.02 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Onder andere een fijne douchebeurt, zacht en fris water, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium bestanddelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door natrium. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schoon apparaat is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Vierpolders.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, betere smaak van water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding dat langer meegaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie