Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zwartewaal

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 4.98 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Zwartewaal heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier tref je praktische informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH in Zwartewaal.
 • Hierdoor ontstaan situaties als kalk op de lak van de auto en matig presterende cv installaties.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor verlaging van de maandlasten voor energie, een glanzende vaat en het textiel gaat langer mee.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €300 per jaar.

Direct naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid ZwartewaalZo werkt een waterontharderGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteBrielle
Postcode3238
Gem. Gasverbruik M31270 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Pluspunten van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Zwartewaal

Heb jij genoeg van verstopte leidingen en kalkaanslag op douchekop? Veel huishoudens installeren een professionele waterontharder. Een dergelijk product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Brielle werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Zwartewaal heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals wasmachines zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Zwartewaal?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Zwartewaal. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Zwartewaal heeft een waterhardheid van 4.98. Dit houdt in vrij zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Noemenswaardig: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Zwartewaal

De waterhardheid van het drinkwater in Zwartewaal bedraagt ongeveer 4.98 Duitse graden. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-zwartewaal-3238

Veel gekozen merken

 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25
 • Lubron Easysoft 1100 SXT2
 • Watertotaal Euro Twin 60
 • AEG 26 L
 • Digisoft DS-2000 HE

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als North Star) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Zwartewaal reduceert je de dH waarde van 4.98 naar een Dh van ongeveer 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden twee machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een laag tarief, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €760.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het kost stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1250.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €410,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Zwartewaal.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met product-specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €145 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2250 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van deze systemen starten bij €680, zonder installeren. Een goed systeem heeft een prijskaartje tussen de €1525 en €2025 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Zwartewaal.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar de offerte vergelijker en check de huidige kosten bij regionale installateurs. Zo kan men zonder problemen snel modellen, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €80
Waterontharder (mechanisch)Rond de €730
Waterontharder (elektrisch)V.a €900
Tabletten€40 per 75 kilo
OnderhoudscontractCirca €85 per 12 maanden
MontagekostenV.a €175
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Zwartewaal?
De hardheid in Zwartewaal is gemiddeld 4.98 dH. De meting in de provincie Zuid-Holland is doorgaans 5.02 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: minder huidproblemen en huidirritaties en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan prettige douchebeurt, fris kraanwater, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt via het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Zwartewaal.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: efficiëntere verwarming, smaakvol water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding die langer mooi blijft, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie