Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Liempde

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een irriterende huid? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.89 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Liempde leidt tot water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website check je praktische info met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.89 dH in Liempde.
 • Dit kan zorgen voor situaties als minder lekker water en verstopte leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor lager stroom- en gasverbruik, zijdezachte kleding en huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €310 per 12 maanden.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid LiempdeHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxtel
Postcode5298
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30600 kWh
Gem. Waterhardheid6.89 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Strepen op de ramen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Liempde

Heb je in huis last van een onnodig hoge energierekening of hoog shampoo/zeepverbruik? Veel Nederlanders kiezen een betrouwbare waterontharder. Dit product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zacht en smaakvol water en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Boxtel zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Liempde was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Beste waterverzachter.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Liempde?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Liempde. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor een lager energieverbruik en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Liempde heeft een geschatte waterhardheid van 6.89. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Onder andere lagere stookkosten, zijdezachte kleding en huid en geen strepen meer op glas en lak.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Liempde

De waterhardheid van het drinkwater in Liempde is om en nabij de 6.89 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.89 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,62 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-liempde-5298

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Aquatechnic Ultrasoft 10
 • Boshuis Duolux plus 200
 • Grunbeck WINNI-mat VGX14
 • Aquatechnic Ultrasoft 20
 • Boshuis iQualQ Combi 400

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De meeste waterontharders (van bijv. Ecowater) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Liempde voer je de dH waarde terug van 6.89 naar een gezonde 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen 2 machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een interessante prijs, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €760.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het kost stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Liempde.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €135 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2250 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterontkalkers zijn zo’n €720 (zonder installatiewerk). Een systeem met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1350 en €1925 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Liempde.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de tarieven bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en direct monteurs, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €110
Mechanische waterontharderV.a €700
Elektrische waterontharderRond de €1120
Regeneratiezout€15 per 25 kilo
OnderhoudC.a. €160 per 12 maanden
PlaatsingC.a. €275
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Liempde?
De waterhardheid in Liempde is gemiddeld 6.89 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant is plus minus 7.58 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals lagere energiekosten en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan een fijne douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium stoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongemaakt middels een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde installatie is essentieel voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Liempde.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: efficiëntere warmteoverdracht, lekker water uit de kraan, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie